Opinia Timisoarei

Viu colorata si moderna, noua maternitate cu bani europeni de la Timisoara, intr-o noua etapa. Consiliul Judetean Timis: Urmeaza licitatia pentru proiectul tehnic si executie

TIMISOARA. Asa cum opiniatimisoarei.ro va prezenta in premiera imagini cu proiectul maternitatii pe care Consiliul Judetean o construieste in Timisoara, obiectivul avanseaza cu pasi repezi, fiind finalizat studiul de fezabilitate. Institutia a aprobat principalii indicatori tehnico-economici. Durata efectiva de realizare a investitiei, de la demararea lucrarilor, va fi de 24 luni. Finantarea este asigurata prin fonduri europene.

Noua clinica de Obstetrica-Ginecologie va oferi servicii de ingrijire medicala de o calitate superioara, cat si posibilitatea realizarii de noi proceduri medicale. Ca element de noutate, se vor putea realiza proceduri de inseminare in vitro, care nu pot fi efectuate in maternitatea actuala.

Noua clinica va fi un etalon la nivel national in materie de servicii medicale si dotari. Nu am facut rabat la calitate. Vrem ca si in sistemul public sa putem oferi servicii de calitate, precum cele din privat, chiar superioare acestora. Sanatatea este prioritara pentru noi. Investim mereu pentru a aduce si a mentine la standarde de calitate normale spitalele, clinicile care se afla in grija noastra”, spune presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

Maternitatea construita de CJ Timis va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Clinica va avea regim de inaltime demisol + parter + 4 etaje. in plan orizontal, constructia propusa este alcatuita din doua corpuri despartite printr-un rost de dilatare. Maternitatea va avea o suprafata desfasurata de 6.000 m2, cu o suprafata utila de 4.761 m2. Investitia se ridica la 50.387.920 lei, TVA inclus, finantarea fiind asigurata printr-un proiect european pe programul Interreg V-A Romania-Ungaria.

Exit mobile version