Noutati :

Viu colorata si moderna. Se dezvaluie noua Maternitate Bega de langa Spitalul Judetean Timisoara. Anuntul presedintelui CJT Calin Dobra

28 decembrie, 2018 - 08:20 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Copiii Timisoarei vor veni pe lume intr-o cladire nou-nouta, moderna, aliniata ultimelor standarde europene in materie, intr-un loc luminos si foarte colorat.

Noua maternitate a Spitalului Judetean Timisoara, unde urmeaza sa se mute actuala maternitate Bega, are proiect.

CITESTE SI: ‘Timisoara are de departe cel mai modern compartiment de tratament al pacientilor mari arsi’. Cat mai intarzie cu aparatura medicala Ministerul Sanatatii 

Dupa aproximativ zece ani de cand s-a lansat ideea construirii unei noi maternitati, iata ca demersurile Consiliului Judetean Timis dau roade. Constructia are finantare si proiect.

Imaginile viitoarei constructii dezvaluie un proiect spectaculos. Locul in care vor veni pe lume generatii intregi de bebelusi va avea o arhitectura futurista. Proiectul infatiseaza o cladire impunatoare, cu 4 etaje, dar foarte primitoare,  cu decoratiuni si culori vesele pe fatada princiala.

Banii pentru construirea acesteia vin pe un proiect transfrontalier, cu Ungaria, mai exact un parteneriat intre Spitalul Judetean Timisoara si Clinica Pediatrica din Szeged: „Copii fara frontiere – Proiect European transfrontalier RO – HU – de imbunatatire a serviciilor medicale„.

Suprafata noii maternitati, care urmeaza sa fie ridicata in vecinatatea Spitalului Judetean Timisoara, langa Casa Austria, va fi de 5.000 de metri patrati, iar costurile se ridica la 12,5 milioane de euro.

In noua cladire spatiul va fi impartit in patru – „curat, murdar, intermediar si neutru”, pentru a reduce riscul de infectii nosocomiale si pentru a mari eficienta a actului medical.

Datorita proximitatii Unitatii de Primiri Urgente, se va realiza o interconectare intre Clinica de Obstetrica-Ginecologie si departamentele Spitalului Judetean (de exemplu: pneumologie, cardiologie, laborator, radiografie, etc.). De asemenea, va fi posibila utilizarea transportului cu salvari de la maternitate pana la UPU sau de la Urgente pana la noua maternitate.

Va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Totodata, personalul medical va lucra cu echipamente noi, performante, care vor fi achizitionate in cadrul proiectului. In noua maternitate va exista si iluminat inteligent, bazat pe controlul luminii pentru pacienti.

Conform proiectului, in noua maternitate va functiona si prima clinica din Romania de fertilizare in vitro, intr-un spital de stat.

Pana in martie 2019 avem obligatia si termenul de a depune studiul si de a semna contractul de finantare final pentru proiectarea si executia investitiei”, a declarat recent Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Daca totul decurge ca la carte, noua maternitate ar putea fi gata in 2021.

Actuala Clinica de Obstetrica-Ginecologie Bega din Timisoara functioneaza intr-o cladire istorica proaspat modernizata, care insa are o vechime de 140 de ani ce nu a fost construita in scopuri medicale. Cladirea nu are circuitele complete, in ciuda modificarilor efectuate in timp.

In aceasta clinica se fac peste 2.000 de interventii anuale, iar departamentul extern al Spitalul Judetean ofera asistenta pentru 2.500 de nasteri, jumatate din toate nasterile inregistrate la Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu se vorbeste nimic despre ,cele doua Cinici :Pediatrie si ORL ,ramin in aceeasi cladire veche de 140 de ani??Pentru acei copilasi suferinzi este ok ?

  2. de randari din astea suntem satui. si tu si robu ne aratati doar poze. mars ma jegosilor. cu spitaulul de pe Torontal ce se intampla?

  3. Iar vine asta cu petarde ?
    In fiecare final de an ne umple de spitale, scoli, drumuri si stadioane. puiemsd