Noutati :

Viu colorata si moderna, noua maternitate cu bani europeni de la Timisoara, intr-o noua etapa. Consiliul Judetean Timis: Urmeaza licitatia pentru proiectul tehnic si executie

28 februarie, 2019 - 01:48 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Asa cum opiniatimisoarei.ro va prezenta in premiera imagini cu proiectul maternitatii pe care Consiliul Judetean o construieste in Timisoara, obiectivul avanseaza cu pasi repezi, fiind finalizat studiul de fezabilitate. Institutia a aprobat principalii indicatori tehnico-economici. Durata efectiva de realizare a investitiei, de la demararea lucrarilor, va fi de 24 luni. Finantarea este asigurata prin fonduri europene.

Noua clinica de Obstetrica-Ginecologie va oferi servicii de ingrijire medicala de o calitate superioara, cat si posibilitatea realizarii de noi proceduri medicale. Ca element de noutate, se vor putea realiza proceduri de inseminare in vitro, care nu pot fi efectuate in maternitatea actuala.

Noua clinica va fi un etalon la nivel national in materie de servicii medicale si dotari. Nu am facut rabat la calitate. Vrem ca si in sistemul public sa putem oferi servicii de calitate, precum cele din privat, chiar superioare acestora. Sanatatea este prioritara pentru noi. Investim mereu pentru a aduce si a mentine la standarde de calitate normale spitalele, clinicile care se afla in grija noastra”, spune presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

Maternitatea construita de CJ Timis va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Clinica va avea regim de inaltime demisol + parter + 4 etaje. in plan orizontal, constructia propusa este alcatuita din doua corpuri despartite printr-un rost de dilatare. Maternitatea va avea o suprafata desfasurata de 6.000 m2, cu o suprafata utila de 4.761 m2. Investitia se ridica la 50.387.920 lei, TVA inclus, finantarea fiind asigurata printr-un proiect european pe programul Interreg V-A Romania-Ungaria.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Iar construieste asta spitale, autostrazi, stadioane, etc… pe hartie.
  Bravo bre, te votez!

 2. Ce-i cu hidosenia aia? Numa retardatii termina arhitectura in ziua de azi?

 3. Stimat autor/ redactie. Va rog dati precizari si privind parcarea masinilor parintilor/insotitorilor „clientilor spitalului”.
  Pana acum nu am intalnit nici o astfel de referire la nici unul din spitalele in curs de amenajare. Nu de altceva, dar ulterior „ne vom mira”.
  In rest, … Sa dea Dumnezeu ca totul sa mearga bine!

 4. Se pare ca parcarea va fi doar ptr angajatii Spitalului asa cum se obisnueste pe la noi . Cine ar putea sa se gandeasca si la asa ceva ,la vizitatori ? Nu prea stiu Institutii publice de stat care sa aibe asa ceva ,parcare . Cred ca face exceptie , zona 700 la Finante . La spitalul municipal, Clinici , la Odobescu ,la Bega , la Judetean , la Primarie ,etc. Bine ca au facut altii cu multi ani inainte , strazi pe care acum cei cu vanatul de taxe de parcare sa aibe de unde sa obtina un venit sigur.
  Tot respectul pentru cei care fac ceva util si pentru altii ca apoi sa poata recupera investitia .