Violenta, furturi, amenintari. Prefectul de Timis: Avem o infractiune la mai putin de 2 zile in scolile din Timisoara si din judet

TIMISOARA. Statistici teribile vin din scolile din Timisoara si din judet. O spune prefectul de Timis Mihai Ritivoiu care precizeaza ca la doua zile se inregistreaza o infractiune in unitatile de invatamant. Cifrele sunt cuprinse in raportarile prezentate in cadrul Colegiului Prefectural de luni.

CITESTE SI: Elev luat de la scoala pe targa, cu salvarea, la Timisoara, dupa un incident violent. Foto 

O infractiune la mai putin de doua zile in mediul scolar din Timis. Trimestrul al patrulea al anului trecut a avut 51 de zile de scoala. Raportat la acestea, numarul de 30 de infractiuni din mediul scolar este ingrijorator de mare. Discutam de loviri, violenta, furturi, agresiuni sexuale. La mai putin de doua zile se intampla o asemenea fapta.
Siguranta scolara a fost subiect de discutie in Colegiul Prefectural de astazi. ingrijorator este si bullyingul, prezent mai nou si in mediul online. Vom intensifica eforturile pentru combaterea violentei in scoli. Siguranta copiilor este una din prioritatile mele„, transmite prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu.

Seful Politiei Timis, chestorul Alin Petecel, a oferit tabloul complet al situatiilor inregistrate in scoli, dar si actiunile de prevenire realizate.

In ceea ce priveste infractionalitatea sesizata in perioada de referinta, au fost sesizate un numar de 30 de infractiuni, in incinta si in zona adiacenta unitatilor de invatamant preuniversitar, respectiv 23 de infractiuni de loviri si alte violente, 2 infractiuni de purtare abuziva, o infractiune de furt, doua infractiuni de port sau folosire fara drept de obiecte periculoase, o infractiune de agresiune sexuala, o infractiune de amenintare. De asemenea, un numar de 18 infractiuni au fost sesizate in mediul urban si un numar de 12 infractiuni in mediul rural. Facem precizarea ca ofiterii din cadrul Biroului de Siguranta Scolara s-au deplasat la toate unitatile de invatamant preuniversitar unde au fost comise fapte in vederea cunoasterii tuturor cauzelor si imprejurarilor producerii evenimentelor, iar la final au intocmit un numar de 30 de analize post cauzale. In perioada de referinta, la nivelul Biroului Siguranta Scolara a fost initiata campania ‘Harta Ajutorului’ care se va desfasura panba la finalul lunii ianuarie 2023, avand ca obiect cresterea nivelului de siguranta si dezvoltare a unui comportament anti-victimal al elevilor din unitatile de invatamant preuniversitar. In acest sens au fost desfasurate 3 activitati educativ-preventive, la care au participat un numar de 213 elevi si 15 cadre didactice. Ofiterii Biroului de Siguranta Scolara au desfasurat un numar de 44 de activitati punctuale in cadrul unui numar de 25 de unitati de invatamant preuniversitar. Numarul elevilor beneficiari a fost de 1203, iar al cadrelor didactice de 76„, a precizat chestorul Alin Petecel, seful IPJ Timis, in cadrul Colegiului Prefectural de luni.

FOTO: Arhiva

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. dorel spune:

  viitor mândria țării !!! „La trecutu-ţi mare, mare viitor!”

 2. Decebal spune:

  Fritz e de vina , nu ?

 3. Aa spune:

  Invatamantul trebuie rezervat celor care doresc sa invete.
  Pt restul scoala de meserii, armata sau cand in final ajung la puscarie obligati sa invete o meserie.