Vin inca 125 de milioane de euro pentru autostrada Arad-Timisoara de la UE. Au fost reluate lucrarile

Comisia Europeana a aprobat contributia financiara din Fondul de Coeziune al UE pentru constructia autostrazii Arad – Timisoara, cu tot cu centura Aradului, lucrare ce face parte din programul gestionat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. In urma acestei decizii, autostrada Arad-Timisoara va beneficia de 124.399.671 euro din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Autostrada Timisoara - AradDupa ce in urma cu cateva zile lucrarile la autostrada au fost sistate din pricina unei anchete declansate dupa ce mai multi muncitori ar fi fost prinsi la furat de argila de pe un teren de langa Ortisoara, acum cele doua firme de constructii si-au reluat activitatea pe santier. Totodata, consortiile Astaldi (Italia), POOR (Austria) si FCC Construction (Spania) anuntasera ca sisteaza lucrul deoarece nu isi primisera banii pe facturile restante, in valoare de 25 de milioane de euro. Acestea insa n-au  oprit treaba, dar au redus numarul subcontractorilor. Acum ca  vor sosi banii de la UE, lucrarile vor fi reluate la capacitatea maxima, mai ales ca pana in acest moment, din operatiunile programate sa fie finalizate in aceasta etapa, doar 35-38% s-au incheiat efectiv, spun surse din cadrul Ministerului Transporturilor. Autostrada care va lega Aradul de Timisoara va avea o lungime de 44,5 km, din care 12,25 km reprezinta centura de ocolire a Aradului. Autostrada Arad – Timisoara este parte a ramurii nordice a Axei Prioritare TEN-T nr. 7, care traverseaza Romania de la Nadlac la Constanta. Prin realizarea acestui obiectiv se estimeaza o reducere cu 76% a numarului de accidente pentru traficul intre Arad si Timisoara, o reducere a timpului mediu de calatorie intre Arad si Timisoara de la 64 minute la 33 minute, precum si o reducere cu 7 % a costurilor de exploatare a autovehiculelor.

Comisia Europeana a aprobat contributia financiara din Fondul de Coeziune al UE pentru constructia autostrazii Arad – Timisoara, cu tot cu centura Aradului, lucrare ce face parte din programul gestionat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.
In urma acestei decizii, autostrada Arad-Timisoara va beneficia de 124.399.671 euro din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Autostrada Timisoara - AradDupa ce in urma cu cateva zile lucrarile la autostrada au fost sistate din pricina unei anchete declansate dupa ce mai multi muncitori ar fi fost prinsi la furat de argila de pe un teren de langa Ortisoara, acum cele doua firme de constructii si-au reluat activitatea pe santier. Totodata, consortiile Astaldi (Italia), POOR (Austria) si FCC Construction (Spania) anuntasera ca sisteaza lucrul deoarece nu isi primisera banii pe facturile restante, in valoare de 25 de milioane de euro. Acestea insa n-au  oprit treaba, dar au redus numarul subcontractorilor.

Acum ca  vor sosi banii de la UE, lucrarile vor fi reluate la capacitatea maxima, mai ales ca pana in acest moment, din operatiunile programate sa fie finalizate in aceasta etapa, doar 35-38% s-au incheiat efectiv, spun surse din cadrul Ministerului Transporturilor.
Autostrada care va lega Aradul de Timisoara va avea o lungime de 44,5 km, din care 12,25 km reprezinta centura de ocolire a Aradului.
Autostrada Arad – Timisoara este parte a ramurii nordice a Axei Prioritare TEN-T nr. 7, care traverseaza Romania de la Nadlac la Constanta. Prin realizarea acestui obiectiv se estimeaza o reducere cu 76% a numarului de accidente pentru traficul intre Arad si Timisoara, o reducere a timpului mediu de calatorie intre Arad si Timisoara de la 64 minute la 33 minute, precum si o reducere cu 7 % a costurilor de exploatare a autovehiculelor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...