Vin bani pentru finalizarea noului corp al Spitalului de Copii din Timisoara. Video

TIMISOARA. Vesti bune pentru constructorii noului corp de cladire al Spitalului de Copii din Timisoara. Ministerul Sanatatii a alocat suma de 3 milioane de lei ca decont la facturile deja platite de Primaria Timisoara.

CITESTE SI: Nicolae Robu vrea inca un mandat de primar la Timisoara: ‘Mai am niste obiective’. Ce se intampla din 15 noiembrie 

Lucrarile continua la Spitalul de Copii. Am mai dat din sumele incasate in ultima vreme, o parte din ce mai aveam de platit, din facturi, au fost acceptate la plata de catre firma constructoare. Ni s-a aprobat decontarea a 3 milioane de lei la rectificarea de buget pe trimestrul al treilea. Am mai solicitat alte doua milioane de lei pentru trimestrul patru, din suma totala de 5 milioane de lei propusa„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a spus ca, din acesti bani, un milion de lei vor fi alocati constructorului de la Spitalul de Copii, iar restul vor fi folositi pentru alte obligatii de plata.

CITESTE SI: Politist muscat de mana de un barbat la Timisoara. Altul atacat de un vitezoman in trafic. Noaptea ultrajelor in Timis 

Va reamintim, in aceasta vara, reprezentantii firmei care se ocupa de lucrarile la noul corp de cladire al Spitalului de Copii Louis Turcanu au fost la un pas de a abandona lucrarea, din cauza faptului ca nu si-au primit banii la timp de la Primarie, astfel ca, la randul lor, nu au putut plati facturile catre furnizorii de materiale.

In bugetul pe anul 2018, Primaria Timisoara avea cuprinsi 17 milioane de lei, pentru noul corp de cladire, si alte 11 milioane pentru dotari.

Noua cladire a Spitalului de Copii din Timisoara cu o suprafata utila de 8000 de metri patrati, va gazdui mai multe sectii ale unitatii medicale, inclusiv pe toate cele care functioneaza in cladiri retrocedate.

Spitalul va avea un numar de 150 de paturi. Spatiul va fi compartimentat astfel incat sa cuprinda o farmacie si spatii de depozitare, unitatea de primiri urgente, sectia de Radiologie, policlinica si laboratoare de analiza, bloc operator si sectii de terapie intensiva, dar si saloane de ortopedie, chirurgie, prematuri si saloane pentru mame.

Cladirea va avea demisol, parter si sase etaje si costa aproximativ 10 de milioane de euro. Constructia a fost demarata in mai 2014 si ar fi trebuit sa fie gata in primavara lui 2016.

Initial, firma Prompt SA castigase licitatia pentru aceasta investitie. Lucrarile insa au demarat cu o pauza, pentru ca amplasamentul a fost liber de sarcini doar in februarie 2015. Prompt a lucrat pana in noiembrie 2015 reclamand pe parcurs diferite erori din proiect. A urmat o noua pauza, iar din noiembrie 2016, s-a schimbat constructorul – Sulfatim.

VIDEO: Remus Gradinariu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.