Noutati :

Viitorul cu inspiratii din trecut, in viziunea studentilor arhitecti de la UPT

24 mai, 2022 - 10:27 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Viitorul, perspectiva anului 2050, cu inspirații din trecut, este tema expoziției Future/Past, al cărei vernisaj a avut loc marți, 24 mai 2022, în holul central al Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara.

Expoziția prezintă lucrările realizate de studenții din anul III ai Facultății de Arhitectură și Urbanism din Universitatea Politehnica Timișoara, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, la disciplinele Design vestimentar, Mobilier urban si Proiectare asistată de calculator, în colaborare cu designerul vestimentar Laura Chiriță.

Tema de anul acesta a fost crearea unor colecții vestimentare și accesorii/bijuterii dar și a unor obiecte de mobilier urban pentru viitor, anul 2050, inspirate din trecut, din diferite perioade istorice studiate la curs.

În cadrul colecției vestimentare, studenții au avut de realizat, pe lângă ținuta vestimentară, cu inspirații din trecut, conform temei, și un accesoriu tip bijuterie, care a fost proiectat pe calculator și ulterior imprimat 3D. În cadrul disciplinei Mobilier urban, studenții au avut de realizat câte o stație de autobuz dintr-un oraș ipotetic, în care fiecare cartier corespunde unui anumit stil arhitectural și unei anumite perioade, din cele studiate. Și acestea au fost proiectate pe calculator și imprimate 3D.

Cadrele didactice coordonatoare sunt lect.dr.arh. Andreea Anghel, lect.dr.arh. Diana Giurea, conf.dr.arh. Marius Găman și Laura Chiriță – designer vestimentar.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 24 mai – 1 iunie 2022, în holul Bibliotecii UPT, în intervalul orar de funcționare al acesteia (de luni până joi între orele 9:00 – 20:00, vinerea între orele 9:00 – 18:00).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...