Noutati :

Victorie a suporterilor Politehnicii Timisoara dupa aproape 3 ani contra clubului UTA Arad

29 martie, 2021 - 11:18 AM
Autor: Daniel Neacsu      
Categorie: SPORT
0

TIMISOARA. Va mai aduceti aminte de episodul Siria (Arad)? Acolo s-a disputat in urma cu 3 ani un derby intre UTA si Politehnica, insa clubul aradean nu a lasat suporterii violeti, care au mers in numar mare in judetul vecin, sa vizioneze din tribune meciul desi aveau bilete valide. Au fost mai multe abuzuri, chiar si din partea unor organe ale statului, care pe nedrept au tinut suporterii intr-un… tarc improvizat. A urmat un „meci” in tribunale, iar acum s-a dat verdictul!

CITESTE SI: Protest la Timisoara fata de noile restrictii. Oameni, in mars, pana la casa primarului Dominic Fritz. Video 

Reamintim, jocul de atunci a inceput cu tribunele populate cam pe jumătate. Inclusiv sustinatorii fideli ai formatiei aradene au inteles gravitatea situatiei si au refuzat sa participe la eveniment. Deoarece negocierile cu reprezentantii clubului UTA nu s-au soldat cu permiterea accesului suporterilor, alb-violetii din teren au parasit atunci gazonul dupa o ora de joc (la scorul de 0-0). Politehnica a acceptat toate sanctiunile acestui demers, dar a transmis totodata si un mesaj puternic, si anume ca fotbalul este pentru suporteri.

138 dintre suporterii violeti, pagubiti de actiunile clubului organizator, s-au indreptat catre instantele de judecata, ei au fost reprezentati de avocati din cadrul SCA Chirita si asociatii. Zilele trecute, Curtea de Apel Timisoara a decis ca AFC UTA Arad trebuie sa achite suporterilor timisoreni biletele, costurile legate de calatoria la Siria, precum si cheltuielile de judecata. Desi suma totala de plata poate parea una derizorie pentru un club aflat in primul esalon al fotbalului romanesc, mai importanta este semnificatia acestei victorii „in prelungiri” a celor pentru care ar trebui sa se joace in primul rand acest sport.

In consecinta, obliga parata Asociaţia Fotbal Club U.T.A. Arad sa plateasca reclamantilor suma de 4.140 lei, reprezentand costul a 138 bilete meci + suma de 2.925,60 lei reprezentand costul biletelor de calatorie OPEN – CFR, dus-intors, pe ruta Timisoara-Arad-Siria si retur, ambelor sume adaugandu-se dobanda legala de la data ramanerii definitive a prezentei decizii. Obliga de asemenea parata Asociatia Fotbal Club U.T.A. Arad sa prezinte reclamantilor scuze publice printr-o scrisoare publica si totodata, obliga aceeasi parata sa publice prezenta hotarare, pe cheltuiala sa, pe pagina oficiala AFC UTA Arad – www.uta-arad.ro precum si intr-un ziar de larga circulatie, in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive a prezentei decizii”, sunt cateva dintre deciziile judecatoresti, la care se adauga si cheltuielile de judecata care trebuie platite de parati.

Hotararea poate fi atacata cu recurs, in termen de 30 zile de la comunicare.

CITESTE SI: Suporterii lui ASU Poli Timisoara, tinuti abuziv intr-un tarc improvizat, desi au bilet la meci. Video Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...