Viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, se ‘lupta’ cu ANI, dupa ce a fost declarat incompatibil. Ce a reusit?

TIMISOARA. Viceprimarul Dan Diaconu a castigat o prima batalie impotriva Agentiei Nationale de Integritate. ANI l-a gasit incompatibil pentru ca a detinut, simultan cu functia de viceprimar, si pe cea de administrator al unei firme.

Potrivit ANI, Dan Diaconu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 22 iunie – 18 octombrie 2012, intrucat a detinut, deodata cu functia de viceprimar, si functia de administrator al S.C. Speed Distribution S.R.L., incalcand, astfel, dispozitiile Legii nr. 161/2003. La momentul anuntului ANI, Diaconu spunea ca va ataca decizia, pentru ca firma despre care se face vorbire era inactiva, ceea ce a si facut.

„Din punctul meu de vedere, nu cred ca am gresit cu nimic. Firma era una inactiva din punct de vedere fiscal, nu desfasura nicio activitate. Firma a fost dizolvata in 18 octombrie de catre Registrul Comertului, nu a avut niciodata activitate, era inactiva din 2008 pe site-ul ministerului de finante”, spunea edilul in luna martie.

CITESTE SI: Viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu declarat incompatibil de ANI! Care este motivul si ce urmeaza?

Iata ca instanta i-a dat dreptate viceprimarului Timisoarei. Curtea de Apel Timisoara a admis, marti, 23 iunie, actiunea formulata de liberal si a dispus anularea raportului ANI. Sentinta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

Diaconu spune ca este convins ca, in cazul in care ANI face recurs, tot el va castiga.

„Am sustinut de la inceputul acestui demers ca, din punctul meu de vedere, decizia ANI a fost incorecta. Astazi am obtinut confirmarea Curtii de Apel si sunt ferm convins ca aceasta pozitie va fi reconfirmata la un eventual recurs al ANI. Am actionat cu buna credinta in toate demersurile anterioare si am convingerea ca acest lucru a fost vizibil pentru instanta”, ne-a declarat viceprimarul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.