Viceprimarul Latcau anunta ca Primaria Timisoara e pregatita pentru deszapezire. 19 utilaje vor actiona cu prioritate pe bulevarde, pe poduri si in pasaje, in principalele intersectii si la intrarile in oras

TIMISOARA. Reprezentantii Primariei Timisoara anunta ca a fost activat Comandamentul de iarna, iar firma care se ocupa de deszapezirea si combaterea poleiului este pregatita sa intervina cu utilaje si material antiderapant in orice moment.

CITESTE SI: Prima ninsoare la Timisoara, adusa de Mos Nicolae

Am avut deja doua comandamente de iarna pentru a lua din timp toate masurile necesare pentru a interveni, la nevoie, astfel ca traficul sa se desfasoare in conditii normale pentru sezonul de iarna. Am primit asigurari de la societatile care se ocupa de deszapezire ca vor interveni imediat ce este nevoie”, a declarat viceprimarul Ruben Latcau.

Curatarea si transportul zapezii se vor realiza cu prioritate pe principalele artere de circulatie, pe poduri, in principalele intersectii si treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport in comun si in alte locuri publice.

Firma Brantner este pregatita sa actioneze cu 19 utilaje multifunctionale si echipamente de deszapezire dotate cu sisteme de monitorizare si localizare, sustin reprezentantii municipalitatii.

Mai precis: 5 utilaje multifunctionale de capacitate mare, 6 utilaje multifunctionale de capacitate mica, 3 utilaje cu incarcator frontal, 3 utilaje de transport al zapezii, 2 autocisterne clorura. De asemenea, firma s-a aprovizionat cu 800 de tone sare, 20 de tone de clorura de calciu si inhibitor.

Potrivit autoritatilor, aceste cantitati vor fi completate in permanenta, astfel incat stocul sa fie asigurat la un nivel optim pe toata perioada iernii, iar toate societatile din subordinea Consiliului Local sunt pregatite sa intervina, in caz de nevoie.

Si anul acesta, autoritatile le cer locuitorilor orasului ca, atunci cand va ninge, sa sa isi curete trotuarele si rigolele din fata blocurilor si caselor.

Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszapezire de pe teritoriul orasului, oamenii au la dispozitie urmatoarele numere de telefon: 0737.770.527, 0356/401051, 0356/401052, 0356/918 – dispecerate SC Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop. De asemenea, pot anunta prin Biroul Salubrizare din cadrul primariei, sunand la numarul de telefon 0256/408335 sau direct pe site-ul municipalitatii www.primariatm.ro, la sectiunea Sesizari/Strazi si trotuare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. zet spune:

  +o multime de utilaje impartite la asociatiile de locatari si a caror evidenta este tinuta cu atentie de unele servicii din primarie.Sugestie;primaria sa achizitioneze si maturi mecanice care sa fie folosite toamna pentru maturarea frunzelor din fata blocurilor.

 2. Gicu spune:

  Dupa laude urmeaza justificarile la esecuri! Tipic politicienilor! Gargara cu pioneze!

 3. Un_Cetatean spune:

  Luna Ianuarie, Robu este de vina ca nu s-a prelungit contractul, am constatat ca nu mai avem sare in depozit. A fost o iarna mai grea decat ne-am fi asteptat si de aceea nu am putut sa facem faza. Totusi am dori si volunarii sa iasa in centrul orasului sa isi dea zapada nu numai din fata casei ci si din strada din dreptul blocului/casei. Nu va asteptati ca daca platiti un serviciu sa si beneficiati de el…. Long leave the primar. Ura ura ura. FRITZ FRITZ FRITZ!!!

 4. CristiTM spune:

  19 utilaje ? Sper ca ati gresit si e vorab despre 190 utilaje… pai ce sa sa facem cu 19 utilaje intr un oras asa mare ca Timisoara ? Sunteti nebuni ? Sau iar asteptam sa dea soarele , sa curete fiecare trotuarul in fata casei ( ceea ce nu rau ) si sa zicem ca asa iarna grea nu am avut de mult ? Praf…. la fel ca si curatenia orasului….

  • Tony Montana spune:

   De pe surse am aflat ca pe langa multele ultilaje ( 19) sunt deja mobilizati la lopata atat membrii USR locali cat si votantii lui Fritz! Au promis sa lase Facebook-ul si comentariile din spatele tastaturii unde dau limbi lui Fritz pe gratis si sa puna mana pe lopata Sa vezi ce curatenie o sa fie!