Viceprimarul Cosmin Tabara a reziliat contractul cu firma care administreaza doua cimitire mari din Timisoara. Urmeaza o noua licitatie

TIMISOARA. Viceprimarul Cosmin Tabara a anuntat ca a fost reziliat contractul cu o firma care administreaza cimitirele de pe Calea Sagului si de pe strada Rusu Sirianu, dupa ce administratorii incasau tarife mai mari decat cele aprobate de Primarie si nici nu ingrijeau mormintele asa cum se cuvine.

CITESTE SI: Copaci prabusiti de vantul puternic, la Timisoara si Giroc. Masini distruse, dupa vijelie 

Zilele trecute, Primaria Timisoara, prin Directia Patrimoniu, a reziliat unilateral contractul de concesiune incheiat in luna mai 2020 cu Societatea Casa Funerara Octavian si Adi S.R.L., avand ca obiect prestarea de servicii si activitati necesare exploatarii si intretinerii cimitirelor de pe Calea Sagului si de pe str. Rusu Sirianu. In acest an de contract, pe numele societatii au venit foarte multe plangeri si Directia Patrimoniu, prin Biroul specializat, a facut mai multe adrese catre concesionar, atentionand asupra faptului ca nu se respecta, in mod repetat, clauzele contractuale, obligatiile asumate, printre care chiar nerespectarea tarifelor aprobate de catre Consiliul Local Timisoara. Altfel spus, se incasau tarife mai mari decat cele aprobate”, a declarat Cosmin Tabara.

Viceprimarul Timisoarei atrage atentia ca va urmari contractele, iar daca acestea nu sunt respectate, se poate ajunge la rezilierea acestora.

Am mai spus si repet: vom urmari contractele si, daca nu se respecta, putem ajunge pana la reziliere. Nu este un avertisment pentru nimeni, ci un mod de abordare a lucrurilor pentru ca reprezentantii societatilor sa inteleaga ca trebuie sa fie parteneri onesti ai Primariei si ai cetatenilor. Oricine isi asuma obligatii trebuie sa le respecte. Controalele vor continua si in celelalte cimitire, astfel incat situatia sa se imbunatateasca si lucrurile sa functioneze spre binele tuturor. Voi milita ca mediul privat sa administreze in continuare cimitirele. Sustin cu putere capitalul privat, este singura modalitate prin care societatea se poate dezvolta. Totusi, mediul de afaceri si oamenii care isi asuma un caiet de sarcini trebuie sa isi asume si respectarea contractelor ad litteram. In afara de respectul pentru cetateni, in situatia data, vorbim si de memoria celor dragi care se odihnesc pe veci in aceste cimitire”, mai spune Tabara.

In ceea ce priveste firma care administra cele doua cimitire, aceasta va asigura continuitatea pana la organizarea unei noi licitatii.

Mentionez ca societatea concesionara Octavian si Adi S.R.L. va asigura continuitatea serviciului din cele doua cimitire pana la organizarea unei noi proceduri de licitatie”, a mai declarat Cosmin Tabara.

In luna februarie, viceprimarul Cosmin Tabara se declara nemultumit de starea cimitirelor de pe Calea Sagului si Buziasului si multumit de cele de pe Calea Lipovei si strada Rusu Sirianu. A gasit atunci morminte vandalizate in cimitirul din Sagului, rampe de gunoi clandestine, lucrari de extindere fara autorizatie la o capela, degradare si mizerie la grupul sanitar

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Stefan spune:

  Ar trebui sa mearga si in cel de pe Aradului-Lipovei
  Dezastru total, muncitorii de pe acolo sunt beti non stop iar batranilor le este frica sa intre nu doar de cainii lasati nesupravegheati ci si de acesti betivani.
  Poate se impune o vizita ?

  • Claudiu spune:

   Chiar asa in lipovei de ce nu se verifica fosta sera unde este plin de cavouri magazinul din cimitir cum a fost posibil sa se intabuleze acea firma pe proprietatea primariei dna otilia sîrca care are nu stim cite duplexuri cedate de aceasta firma adica de familia braescu astea nu le verifica nimeni dar se poate verifica si veti ajunge unde trebuie toti si ca au fraudat licitatia pt cimitirul din lipovei astea nu le vedeti dati in cei care vor sa schimbe ceva intrebati pe dna sîrca de cite ori a fost in sagului pe timpu cind a fost concesionar braescu

 2. stela spune:

  Pe cind aceeasi miscare si pentru Cimitirul Eroilor??Se fac niste ,,smenuri,,…de te doare mintea:nu mai exista spatiu intre morminte,locurile de veci se ,,incaleca,, pur si simplu….nu ai pe unde trece…Si e o mizerie de nedescris:gramezi uriase de gunoi,peturi,fecale umane,hartii ,plase si ambalaje goale aruncate pe sau printre morminte.Daca se fac lucrari de amenajare a unui loc de veci,cele din vecinatate sunt facute zob: se calca in picioare florile,se murdareste lucrarea …e un cosmar…Si nu-i pasa nimanui….dar noi platim….Se aude ca cei care au in concesiune cimitirul au ,,spate,,tare,nu te pui cu ei!!

 3. viorica spune:

  De acord cu ambele postari de mai sus.SUNT GUNOAIE NERIDICATE care cad pe morminte, din toamna…