Noutati :

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Marilen Pirtea: Am consemnat demiterea lui Liviu Dragnea

5 decembrie, 2018 - 04:15 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: NATIONAL
0

TIMISOARA. In urma unei sedinte furtunoase, Marilen Pirtea, ajuns presedinte de sedinta din Camera Deputatilor, a anuntat ca a fost consemnata demiterea lui Liviu Dragnea. Acesta mentionat ca toate propunerile opozitiei au fost facute regulamenta.

„Noua majoritate din Camera Deputatilor si-a dovedit cert coerenta. Am consemnat demiterea lui Liviu Dragnea!

E important sa aduc urmatoarele precizari:
– Toate propunerile opozitiei au fost facute regulamentar;
– De la bun inceput, Florin Iordache a condus sedinta in mod nelegitim, pentru ca nu avea imputernicire din partea presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, sa o inlocuiasca pe Carmen Moldovan;
– In acord cu regulamentul Camerei si cu deciziile CCR, PNL a solicitat:
1. Schimbarea procedurii de vot. Am solicitat votul prin ridicarea mâinii, mai ales pentru a evita vicierea rezultatelor prin manipularea echipamentor de vot electronic;
2. Preluarea conducerii sedintei de catre subsemnatul si cei doi secretari, Iulian Bulai si Cristi Buican;
3. Completarea ordinii de zi cu dezbaterea revocarii lui Florin Iordache si Liviu Dragnea.

Vicepresedintele Florin Iordache a refuzat, in mod neregulamentar, sa supuna la vot propunerile noastre. in calitate de vicepresedinte, am preluat de la tribuna conducerea lucrarilor, dupa care noua majoritate formata a votat revocarea lui Florin Iordache, cu 112 voturi, dar si cea a lui Liviu Dragnea, cu 113 voturi.

Cele doua Proiecte de hotarâre mai trebuie sa intruneasca votul final. Faptul ca majoritatea PSD-ALDE nu mai exista s-a confirmat prin verificarea cvorumului de catre fostul vicepresedinte Florin Iordache, la votul final, in care s-a obtinut confirmarea prezentei de 148 de parlamentari din 165 de necesari”, a scris Marilen Pirtea pe pagina sa de socializare.

Noua majoritate din Camera Deputaților și-a dovedit cert coerența. Am consemnat demiterea lui Liviu Dragnea!E important să aduc următoarele precizări:- Toate propunerile opoziției au fost făcute regulamentar;- De la bun început, Florin Iordache a condus ședința în mod nelegitim, pentru că nu avea împuternicire din partea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să o înlocuiască pe Carmen Moldovan;- În acord cu regulamentul Camerei și cu deciziile CCR, PNL a solicitat:1. Schimbarea procedurii de vot. Am solicitat votul prin ridicarea mâinii, mai ales pentru a evita vicierea rezultatelor prin manipularea echipamentor de vot electronic;2. Preluarea conducerii sedinței de catre subsemnatul și cei doi secretari, Iulian Bulai și Cristi Buican;3. Completarea ordinii de zi cu dezbaterea revocării lui Florin Iordache și Liviu Dragnea.Vicepreședintele Florin Iordache a refuzat, în mod neregulamentar, sa supună la vot propunerile noastre. În calitate de vicepreședinte, am preluat de la tribună conducerea lucrărilor, după care noua majoritate formată a votat revocarea lui Florin Iordache, cu 112 voturi, dar și cea a lui Liviu Dragnea, cu 113 voturi.Cele două Proiecte de hotărâre mai trebuie să întrunească votul final. Faptul că majoritatea PSD-ALDE nu mai există s-a confirmat prin verificarea cvorumului de către fostul vicepreședinte Florin Iordache, la votul final, în care s-a obținut confirmarea prezenței de 148 de parlamentari din 165 de necesari.

Publicată de Marilen Gabriel Pirtea pe Miercuri, 5 Decembrie 2018

Liviu Dragnea: A fost o incercare esuata de a lua cu japca o institutie a statului

Cu toate acestea, PSD-istii nu recunosc sedinta celor din opozitie si spun ca alianta nu a pierdut majoritatea. In plus, Liviu Dragnea a spus ca „au vrut sa ia cu japca o institutie a statului, dar au esuat. Nu se intampla nimic fara coordonarea lui Klaus Iohannis”.

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Raluca Turcan, a propus, miercuri, in plen, revocarea din functia de presedinte al Camerei a lui Liviu Dragnea, dar si revocarea lui Florin Iordache din functia de vicepresedinte.
sedinta a fost condusa de catre social-democratul Florin Iordache, acesta anuntand ca nu va supune la vot cele doua solicitari, motivand ca sunt ”neregulamentare”.

Sedinta Camerei Deputatilor a fost declarata suspendata, insa, in pofida acestui fapt, deputatii nu au parasit sala de plen. Iordache a refuzat constant introducerea acestui punct pe ordinea de zi. De asemenea, de la tribuna, mai multi parlamentari ai opozitiei au criticat atitudinea reprezentantilor PSD.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...