Viaductul cu 6 deschideri peste calea ferata de pe Autostrada Liliecilor, in linie dreapta. Ultimele imagini de pe Lotul 4 Lugoj – Deva. Foto

TIMISOARA. Noi imagini aeriene au fost postate pe internet de pe Autostrada Lugoj – Deva, lotul 4, tronson mai cunoscut drept Autostrada Liliecilor, unde lucrarile se desfasoara in ritm sustinut.

Se munceste in zona cea mai provocatoare pentru constructor – faimosul Deal al Liliecilor, de la Soimus.

Asa arata de la inaltime zona vestitului deal „al liliecilor”, parte din lotul 4 al Autostrazii A1 Lugoj-Deva. Imaginile surprind capatul de vest al versantului, acolo unde se construieste un viaduct cu 6 deschideri peste calea ferata (CF209), DN76 si DJ706A.
In prezent se instaleaza grinzile (operatiune care se va incheia probabil la finalul saptamanii viitoare) si predalele. Urmeaza in scurt timp armarea si turnarea placii de suprabetonare„, noteaza echipa Pro Infrastructura.

Cei care care monitorizeaza marile santiere din Romania apreciaza ca, in scurt timp, muncitorii vor incheia lucrarile de pe segmentul de mare viteza si le vor ramane doar lucrarile din zona Soimus.

Constructorul (UMB) este bine mobilizat si, conform informatiilor noastre, doreste ca in urmatoarea perioada sa inchida lucrarile pe restul lotului de 22,139 km dintre Deva si Ilia, astfel incat sa isi concentreze fortele pe zona Soimus (viaductele de acces in „Dealul liliecilor” si versantul propriu-zis cu solutia de consolidare, nodul si Centrul de intretinere si Coordonare Soimus)„, mai noteaza Asociatia Pro Infrastructura.

Antreprenorul a dat asigurari ministrului Transporturilor Lucian Sova nu demult ca acest tronson ar putea fi dat in circulatie si a avansat chiar si un termen – luna octombrie a acestui an. Echipa de la Pro Infrastructura isi mentine convingerea ca mai devreme de primavara anului viitor nu va putea fi inaugurat lotul 4 al Autostrazii Lugoj-Deva.

Chiar daca in acest an majoritatea lucrarilor pot fi gata, ramane acest segment estic de cativa kilometri de la Soimus/Deva care, cel mai probabil, va fi finalizat abia in T1-T2 2019 daca nu apar probleme deosebite„, sustin cei de la Pro Infrastructura.

FOTO: peundemerg.ro

***

Va reamintim, cei aproximativ 22 de kilometri de pe tronsonul 4 al Autostrazii Lugoj-Deva, intre Soimus si Ilia, sunt in lucru inca din 2014.

Cea mai cunoscuta piedica in calea lucrarilor, despre care s-a vorbit ani la randul, au reprezentat-o cei cativa lilieci protejati din grota de la Soimus, care in 2017 au fost mutati in Pestera Romanesti din Timis. Acestora insa li s-au adaugat si alte probleme spinoase, cum ar fi relocarea mai multor stalpi de inalta tensiune apartinand Transelectrica si E-Distributie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Concluzia: in linie dreapta problemele merg (constructia) , ele se complica la viaducte tuneluri, curbe, care se rezolva … „mai tarziu”!

  2. Este simplu:nu se doreste sa finalziam nici macar bucata asta amarata, ca doar a spus ministrul transporturilor ca „astea cresc salariile si vor fugi multinationalele”…
    Jigodiile naibii ce sunteti, sa va loveasca toate boalele!!!

  3. „viaduct cu 6 deschideri peste calea ferata” …. . Nu este de 50 km peste ocean dar este mondiala intru cat pe Valea Liliecilor asa ceva nu s-a mai construit!
    Imi aminteste de titlul din Scinteia (parca ceva de forma): Premeira mondiala: subtraversarea Dambovitei de catre metrou!