Noutati :

Vesti grozave pentru elevii de la doua dintre liceele de elita din Timisoara. Surpriza de la inceput de an scolar!

24 august, 2016 - 12:05 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Dupa ce au fost depasite trei termene de finalizare, lucrarile de la Liceul C.D. Loga sunt, in sfarsit, gata. Autoritatile locale se pregatesc sa receptioneze lucrarea, iar din toamna, elevii vor invata in spatii modernizate in totalitate.

„La Loga, elevii vor veni in conditii exceptionale. Lucrarea a iesit foarte frumos, era totul gata. In linii mari stiu ca a fost gata tot. La receptie mai sunt remedieri care se cer, dar eu stiu ca totul e pregatit pentru aducerea mobilierului. Prima zi de scoala va fi si pentru logani si pentru cei de la calderon in conditiile innoite”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

La Loga au fost renovate peste 20 de sali de clasa, 10 laboratoare, o biblioteca, 9 cabinete, doua sali de sport, sala de festivitati, dar si un muzeu de biologie. In plus, laboratoarele si salile de clase vor fi dotate cu table inteligente si laptopuri, iar laboratoarele cu aparatura specifica necesara fiecarei specializari.

Desi lucrarile ar fi trebuit sa dureze 12 luni, pana la finalizarea lor au fost necesari aproape 2 ani. Iar pe langa suma prevazuta a fost nevoie de o suplimentare de buget de 400 de mii de lei, dupa ce au aparut mai multe lucrari neprevazute in proiectul initial si a fost organizata o noua licitatie pentru a gasi un constructor.

Practic, s-a lucrat la structura de rezistenta, la fatade, pardoseli, pereti, tamplarii, si a fost refacuta canalizarea pluviala. De asemenea, au fost amenajate toaletele, dar si terenul de sport si vestiarele.

In total, valoarea lucrarilor la Liceul C. D. Loga se ridica la 7,6 milioane de lei, dintre care 4,6 sunt fonduri europene nerambursabile.

Nu doar elevii de la Loga se intorc intr-o scoala complet renovata, ci si cei de la Calderon.

La Liceul Jean Louis Calderon lucrarile au costat 10,2 milioane de lei, dintre care 7,3 milioane au venit din bani europeni. A fost refacuta fatada scolii, s-au facut lucrari de modernizare a salilor de clasa, iar cladirea a fost extinsa prin doua corpuri construite pe structura metalica. Din aceasta toamna, elevii de la Calderon vor beneficia si de doua baze sportive si cateva foisoare.
Scoala a fost dotata si cu sisteme moderne de ventilare mecanica, sisteme anti-incendiu si anti-efractie, iar pentru a creste accesibilitatea persoanelor cu dizabilitati au fost montate un lift si o servoscara.

Dotari ca in scolile din Occident la Loga si Calderon

Pentru copiii de la cele doua licee, Primaria Timisoara a pregatit o surpriza uriasa la inceput de an scolar. A cumparat aparatura noua pentru salile de clasa si laboratoare care vor face invatatura o bucurie pentru elevi.

Elevii de la Loga vor avea 34 de table smart, 45 de computere, 34 de laptopuri, 34 de videoproiectoare, mai multe imprimante performante, 45 de camere web pentru laboratorul de Informatica, 2 CD playere pentru laboratorul de limbi moderne si redactia revistei liceului, 1 server. Toate acestea, in valoare de 361.674 lei.

Elevii de la Calderon vor incepe scoala cu 100 de calculatoare noi, 54 de table smart, 54 de videoproiectoare, 54 de laptopuri, mai multe aparate multifunctionale pentru birouri si laboratoare, 30 de imprimante, 50 de camere web pentru laboratorul de Informatica, 20 de televizoare LCD, 20 de CD playere, 54 de ecrane de proiectie, 15 microscoape. Toate in valoare de 1.427.056 lei.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Foarte bine, macar liceele astea merita, scot numai elevi de calitate. bravo