Noutati :

Vesti bune pentru romanii care au credite in valuta. Ce lege se pregateste pentru ei …

12 iunie, 2014 - 12:06 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
1

Romanii care au credite in valuta ar putea primi in curand vesti excelente. O initiativa legislativa care a primit deja raport favorabil de la Comisia de Buget a Senatului poate rezolva problemele celor impovarati de cresterea ratelor bancare din cauza cursului de schimb valutar.

Conform propunerii legislative, creditele in valuta vor putea fi convertite in lei,  fara comisioane si garantii.

„Esenta acestei propuneri legislative vizeaza dreptul consumatorilor de buna credinta, persoane fizice sau juridice, de a putea solicita conversia creditelor in moneda nationala.Creditele neperformante si ratele restante la banci au ajuns o problema sociala in Romania si mi se pare echitabil ca toti romanii impovarati de majorarea ratelor bancare datorate cresterii cursului de schimb valutar sa poata opta pentru conversia creditelor fara costuri suplimentare, comisioane sau garantii aditionale”, a declarat Ana Birchall, initiatorul legii, la sustinerea proiectului  in cadrul Comisiei pentru buget din Senat, conform Realitatea TV.

Propunerea legislativa a primit raport favorabil de la Comisia pentru buget din Senat, aceasta fiind prima camera sesizata.

Ce trebuie sa stii daca ai credit in franci elvetieni: Toti ar putea castiga

Potrivit proiectului, reglementarea se va aplica unitar contractelor de credit aflate in desfasurare la momentul intrarii in vigoare a legii, dar si contractelor de credit viitoare.

Conform initiativei, bancile vor fi obligate ca atunci cand valoarea creditului initial este depasita cu 20 la suta sa informeze consumatorul, acesta putand sa opteze pentru convertirea in moneda care il avantajeza mai mult, fara a dauna principiilor legilor si reglemetarilor interne ale institutiilor bancare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. voi chiar credeti???Cine a facut datorii sa plateasca