Noutati :

Vesti bune pentru oamenii de afaceri din Timis. CCIAT ofera servicii specifice in domeniul standardizarii

26 martie, 2017 - 12:41 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Centrul Zonal de Informare in domeniul Standardizarii a fost infiintat ca urmare a semnarii, la data de 14 februarie 2001, a Acordului intre Camera de Comert, Industrie ai Agricultura Timia ai Asociatia de Standardizare din Romania (ASRO).

Scopul Centrului este informarea mediului economic din zona de vest privind standardele de produs europene ai standardele armonizate, precum ai vanzarea acestora.

Avantajele standardizarii:

– Createrea economica
– Asigurarea competitivitatii
– Eliminarea barierelor tehnice in calea comertului din Europa prin intermediul unei metode eficiente de autoreglementare a industriei economice
– Dezvoltarea de noi piete
– Instrument al autonomiei economiei
– Transparenta la cel mai inalt nivel
– Proces democratic pentru stabilirea celor mai recente descoperiri
– Modificarea flexibila a progresului tehnic si aplicarea celor mai recente descoperiri
– Createrea exporturilor
– Cresterea calitatii produselor si serviciilor si apropierea acestora de latura umana.

Standardul este un document stabilit prin consens si aprobat de un organism recunoscut, care stabileste, pentru utilizari comune si repetate, reguli, prescriptii sau caracteristici pentru activitati sau rezultatele lor, in scopul obtinerii unui grad optim de ordine intr-un context dat.

Colectia de standarde romane cuprinde peste 28.000 de standarde in vigoare, atat standarde romane originale cat si standarde romane care adopta standarde internationale si europene si acopera numeroase domenii: management, mediu, servicii, inginerie mecanica, inginerie electrica, constructii, chimie si altele.

Centrul Zonal de Informare in domeniul Standardizarii din cadrul CCIAT furnizeaza:

– Informatii actualizate despre standardele romane si europene prin exploatarea bazelor de date bibliografice;
– Documentatii de standarde romane (inclusiv standarde europene adoptate ca standarde romane), in varianta full-text.

Centrul Zonal de Standardizare functioneaza la sediul CCIAT din Pta Victoriei nr 3, et. I, cam. 5. Programul de lucru este de luni pana vineri, intre orele 8 si 16.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...