Noutati :

Vesti bune. CCIA Timis lanseaza o noua serie a cursului ‘Auditor Intern al Sistemului de Management al Calitatii’

31 ianuarie, 2017 - 07:04 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala, anunta organizarea unei noi serii a cursului Auditor intern al sistemului de management al calitatii (COR 214130). In ultimii ani, cursul s-a bucurat de aprecierea participantilor, atat pentru calitatea informatiilor primite cat si pentru profesionalismul lectorilor.

Cursul se adreseaza personalului care coordoneaza sau participa la evaluarea prin audit a sistemului de management al calitatii, din cadrul firmelor care intentioneaza, sunt in curs de implementare sau au implementat un sistem de management al calitatii conform ISO 9001:2015 – instrument eficient de optimizare a proceselor interne, respectiv de castigare a increderii clientilor.

In cadrul cursului vor fi abordate aspecte privind: Notiuni generale; Principiile managementului calitatii; Cerintele noului standard ISO 9001:2015; Auditul calitatii (audituri interne, clasificarea auditurilor, etapele auditului intern, selectarea auditorilor, responsabilitatile personalului implicat in auditul intern, tehnici de comunicare, recomandari pentru auditat).

Auditorul in domeniul calitatii se ocupa, in principal, cu planificarea procesului de audit, colectarea si structurarea informatiilor specifice procesului de audit, analiza si aprecierea conformitatii si eficacitatii sistemului de management al calitatii, examinarea documentelor referitoare la sistemul de management al calitatii, intocmirea documentelor specifice procesului de audit.

Auditurile calitatii ajuta managementul de varf al organizatiei sa ia deciziile necesare, respectiv sa aloce adecvat resursele in vederea imbunatatirii performantei, a optimizarii rezultatelor, prin evidentierea punctelor forte si punctelor slabe ale organizatiei.

Auditul calitatii constituie un mod adecvat de evaluare a sistemului de management al calitatii existent si trebuie inteles de catre toate partile implicate ca un proces instructiv si constructiv, care nu are drept scop blamarea organizatiei sau pedepsirea personalului auditat. Auditul calitatii nu cauta vinovati, ci dovezi obiective (nu impresii) privind oportunitatile de imbunatatire a sistemului de management al calitatii.

Cursul se va desfasura in perioada 6-10 februarie, de luni pana vineri, intre orele 16.30-20.30, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa, nr. 22.

Lector: ing. Lucian TARABIC, Director S.C.QUALITARIUM, consultant calitate, auditor certificare TÜV Austria si Lloyd’s Register, cu o experienta de 20 ani in domeniu.

Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Diplomele se elibereaza in maximum 30 de zile de la absolvirea cursului.

Membrii CCIAT beneficiaza de 10% reducere.

Pana in prezent, cei care au participat la curs au fost incantati de cunostintele acumulate.

„Multumesc Camerei de Comert Timis, implicit si mentorului meu, dl. Lucian Tarabic, un brand in implementarea sistemelor de management al calitatii. De peste 10 ani, m-a determinat sa gandesc realist, adecvat contextului social in care traiesc, sa-mi dezvolt un sistem de gandire sanatos, bazat pe respectarea legii si a prevederilor ISO implementate in mod real si functional intr-o organizatie. Este timpul sa mai organizati cursuri in acest domeniu. Va multumesc ca ne-ati impartasit timp de-o saptamana din experienta dumneavoastra in acest domeniu”, spune Monica Harmanescu, care a urmat cursul in 2016.

„A meritat din plin participarea la acest curs. Domnule Lucian Tarabic, pentru mine sunteti un exemplu de profesionalism si dedicare in ceea ce faceti”, a adaugat Ioana Sima, o alta cursanta.

Mai multe informatii si inscrieri, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110 sau la tel. 0256 / 219172, 0742 / 92 43 44, e-mail: [email protected], Milena Muresan, organizator curs.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...