Noutati :

Veste neasteptata in privinta Pasajului de la Solventul. Anuntul primarului Nicolae Robu la Timisoara

16 ianuarie, 2018 - 11:39 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. O veste buna a sosit la Timisoara si priveste una dintre cele mai importante lucrari ce trebuie facute in oras: o noua trecere pe sub calea ferata care sa lege sudul de nordul orasului.

CITESTE SI: Centura de Sud de la Timisoara, tot in aer. De ce nu s-a anuntat nici acum un castigator al licitatiei 

Este vorba de mult asteptatul pasaj ce ar putea fi construit in zona Solventul pe sub cele 9 linii de cale ferata, proiect blocat deocamdata de mai multi factori, cel mai important fiind cel legat de donarea terenului de care are nevoie Primaria Timisoara pentru a se apuca de treaba.

Am fost informat ieri (luni, 15 ianuarie, n.r.) ca proprietarii domeniului Solventul si-au achitat toate datoriile fata de statul roman, deci nu mai exista niciun motiv de pastrare a sechestrului pe acele cladiri care nu exista. Prin urmare proprietarii domeniului vor putea sa isi onoreze promisiunea facuta fata de noi de realizare a conditii optime a pasajului Solvbetul cu sensul giratoriu conex, cu podul peste Bega conex. Vom da drumul imediat ce problema aceasta va fi rezolvata. Eu consider ca e o chestiune de zile„, a spus primarul Nicolae Robu.

Intrebat cand ar putea incepe demersurile pentru realizarea acestui obiectiv si cand ar putea fi gata, edilul sef a apreciat ca primele masini ar putea trece prin viitorul pasaj abia in 2020.

Daca totul decurge bine, primele operatii se pot face in ultima parte a anului, dar nu contam pe asta pentru ca la licitatii se intinde perioada. Realist vorbind, in 2019 vom putea lucra pe teren, si vom finaliza totul in 2020. Mergem cu fonduri de la bugetul local pentru ca nu mai putem intarzia„, a declarat Nicolae Robu.

Pasajul ar urma sa aiba, in total, patru benzi de circulatie, acestea putand fi chiar largite la trei benzi pe sens, plus liniile de tramvai.

Linia de tramvai urmeaza sa ajunga pe str. Garii, pana in dreptul Garii de Nord, unde se va racorda la liniile 1, 2 si 8. Proiectul, inca in stadiul de intocmire a studiului de fezabilitate, a fost gandit initial sa fie facut pe fondurile europene 2014 – 2020.

Pasajul Solventul, pe sub cele 9 linii de cale ferata, ar urma sa fie cel mai larg din Timisoara.

Cat de importanta e trecerea de la Solventul?

Planul pentru zona Solventul nu se limiteaza doar la pasajul pe sub 9 linii de cale ferata si legatura cu strada Bogdanestilor pe sosea si pe linii de tramvai. Peste cativa ani municipalitatea vrea sa mai amenajeze alte doua conexiuni in aceasta zona, in care ar urma sa apara si un sens giratoriu.

Noi avem acolo deja stabilit un traseu optim pentru prelungirea Caii Bogdanestilor, pe sub calea ferata, pana pe strada Garii, unde se va amenaja un sens giratoriu, ci apoi de la acel sens vom avea o conexiune spre Gara, una inspre Bega, unde vom construi un nou pod, si una inspre Vest, unde acum nu avem un drum, dar vom face unul care va fi folosit de o parte dintre cetatenii care locuiesc in acea parte a orasului sau care intra in oras si le convine sa intre pe acel traseu„, a reamintit Nicolae Robu recent.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Precis asa o sa fie!

    • Mare „mistocar”! Atât ai avut de spus. Daca taceai, filozof ramâneai. Asa…

      • Cate a facut omul asta pentru Timisoara si tot apar „filosofi” ca tine, care bla bla bla…bla bla bla

  2. Faceti si podul din fata pasajuli

  3. Asta ar fi o mare realizare. Greu de crezut ca pana in 2021 este gata dar sa speram. Acest pasaj impreuna cu un pod peste Bega ar fi mai util decat ceia ce s-a realizat la Jiul.

  4. Faceti si podul peste Bega!