Veste buna pentru soferi. O bucata importanta de drum spre Dumbravita, la iesire din Timisoara, va fi largita de Consiliul Judetean

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis se pregateste sa largeasca un segment insemnat de sosea care duce spre Dumbravita si unde traficul rutier se „stranguleaza” zilnic.

CITESTE SI: Preturi noi la apa si canal, la Timisoara. Anuntul Aquatim 

Este vorba despre o portiune aflata chiar la iesire din Timisoara, de doar 115 metri, pana in sensul giratoriu de la capatul Caii Lipovei.

Este rezolvarea unei situatii la intrare in Dumbravita, o portiune de 115 metri dinspre Timisoara inspre Dumbravita, la iesire din Timisoara, pentru a largi si acea portiune care blocheaza foarte mult traficul. Vrem sa largim la 4 benzi acel tronson. Acum am aprobat indicatorii tehnico- economici, nu este o lucrare extraordinar de mare, nici costisitoare, sper ca in 2 luni de zile sa fie rezolvata situatia„, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Valoarea lucrarii este de 356.989 lei cu tot cu TVA, iar durata de realizare este de cel mult trei luni.

Se evalueaza ofertele pentru largirea la 4 benzi a drumului ce leaga Timisoara, prin Dumbravita, de urcarea pe autostrada de la Giarmata

Consiliul Judetean Timis mai are un proiect de largire a intregului drum principal care strabate comuna Dumbravita, pana la urcarea pe autostrada de la Giarmata. Este vorba de un proiect cu finantare europeana care acum se afla in faza de licitatie.

CITESTE SI: Se instaleaza casutele pentru Targul de Pasti de la Timisoara, intr-un nou decor. Cand isi deschide portile 

Proiectul pe fonduri europene porneste dupa sensul giratoriu, pana la autostrada. Este in stadiul de evaluare a ofertelor, au venit 2 ofertanti in asocieri cu mai multe firme, sper cat mai repede sa comunicam un castigator. Nu pot estima cand vor incepe lucrarile, depinde si daca apar sau nu contestatii la lucrare„, a declarat Calin Dobra.

Contractul de finantare pentru aceasta portiune de drum a fost semnat in urma cu un an.

Proiectul „Modernizare DJ 691: largirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timisoara si Centura Timisoara – Autostrada A1 (km. 12+975)” costa 80,34 milioane de lei.

Din aceasta suma totala, 66,48 milioane sunt bani europeni, iar de la bugetul de stat vin 8,8 milioane. In acest proiect, Consiliul Judetean Timis este asociat cu Primaria Timisoara si Primaria Dumbravita in acest proiect si va contribui cu 12,5 milioane de lei, cheltuieli neeligibile, si inca 1,35 milioane, adica 2% la suta din valoarea eligibila a proiectului.

Extinderea tronsonului de la iesirea din Timisoara pana la legatura cu autostrada nu ar putea intra in santier mai devreme de 2021, intrucat va dura destul de mult pana cand stalpii retelei de transport public cu troleibuzul vor fi mutati.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Sensuletul giratoriu de langa Kaufland si cel de la capatul str.Lipovei, stranguleaza circulatia

 2. Iar vine pacaliciul asta cu minciuni. Sa vedem utilajele, pacaliciule, si apoi te credem.

 3. Legat de a doua parte, iata un articol din 6 martie 2018:
  https://www.opiniatimisoarei.ro/s-a-semnat-drumul-care-leaga-timisoara-de-autostrada-vestului-va-fi-largit-la-patru-benzi/06/03/2018
  Bine ca face CJT pe 115 m lungime 4 benzi in loc de 3. Mare realizare o banda pt „modesta” suma de 350.000 lei.
  Si inca o ocazie, o data la 6 luni/1 an, pt Cobra sa spuna ca face descarcarea de pe autostrada. La cat e de usor sa vorbesti, ar putea sa dea declaratia asta cel putin o data pe saptamana. Ca de facut, tot aia face – zero.

 4. Atat pot inaptii de la CJ, in frunte cu mincinosul sef Dobra.
  Nu sunt in stare sa faca investitii serioase, stau banii timisenilor degeaba peste an.
  Degeaba primesc si astia salarii!

 5. Mânca kaka cu cisterna toti măscărici din CJT si psihopatul din primărie. De ce nu sa făcut atunci 4 benzi?Puneti dracului un semafor acolo si sa dispară dealul ala din intersecție, ca mai rau încurca. Trăzni-var Dumnezeu de ordinari hoti.