Noutati :

Verdictul Rapidului amanat pe 24 august! ACS Poli ramane in liga secunda. DEOCAMDATA.

20 iulie, 2016 - 11:12 AM
Autor: Daniel Neacsu      
Categorie: SPORT
1

Cauza amanata din lipsa de procedura – asa a sunat astazi decizia prin care Curtea de Apel Bucuresti trebuia sa pronunte sau nu in cazul FALIMENTULUI Rapidului.

In mod normal, Rapidul, care si-a castigat dreptul de a juca in prima liga, sportiv, poate incepe campionatul. Mai ales ca are si LICENTA pentru a juca in esalonul de elita.

In tot acest rastimp, ACS Poli a asteptat o invitatie de a juca in locul echipei feroviare, dar, chiar daca ar fi jucat, incepea campionatul cu un pasiv de -14 puncte. Doar timpul va stabili cum a fost mai bine pentru clubul banatean, in prima sau in a doua liga. Ultima speranta poate veni de la Liga Profesionista de Fotbal, dar este greu de crezut ca se va taia in carne vie si se va exclude prezenta trupei in alb-visiniu din campionat.

Astfel, dupa toate probabilitatile, in prima runda, Rapidul va primi acasa, in Giulesti, sau in Chiajna, vizita formatiei FC Botosani.

UPDATE: Totul se poate clarifica intr-o Adunare extraordinara a Ligii Profesioniste ce va avea loc maine.

***

In 12 iulie, Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 20 iulie, judecarea cererii FC Rapid de suspendare a executarii silite.

Motivul acestei decizii de atunci a fost faptul ca avocata clubului Rapid nu a avut imputernicirea semnata de catre lichidatorul judiciar Aurel Brihac, aflat in concediu.

Instanta a decis astfel amanarea judecarii cauzei, aparatorul Rapidului depunand o alta cerere in numele societatii Azuga Waters, unul dintre creditorii gruparii giulestene, care si-a insusit petitia de suspendare a executarii silite.

Executarea silita a fost ceruta de SC Fotbal Club Rapid a fost ceruta de Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti, de mai multe persoane si de firme, printre care Ana Hotels SA, Ana Imep SA si Compania Romprest Service SA.

In 7 iulie, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de suspendare a hotararii de intrare in faliment a Clubului de Fotbal Rapid, decizia nemaiputand fi atacata la o alta instanta.

Avocatii clubului Rapid Bucuresti au solicitat instantei suspendarea, pe calea ordonantei presedintiale, a executarii deciziei din 13 iunie a Tribunalului Bucuresti prin care s-a dispus intrarea clubului in faliment.

“In temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, dispune intrarea in faliment prin procedura generala a debitorului. in temeiul art. 107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei ridica dreptul de administrare al debitorului si dispune dizolvarea societatii debitoare”, se arata in decizia pronuntata in 13 iunie de Tribunalul Bucuresti.

Instanta a dispus sigilarea bunurilor din averea FC Rapid si trimiterea de notificari tribunalelor din alte judete in care clubul are bunuri, in vederea sigilarii, prin lichidatorul judiciar.

Instanta arata ca decizia poate fi contestata cu recurs, in termen de sapte zile de la comunicare.

Termenul pentru continuarea procedurii a fost stabilit la 30 septembrie 2016.

Conducerea FC Rapid arata atunci ca Tribunalul Bucuresti a decis in mod eronat intrarea in faliment a societatii care administreaza clubul, astfel ca hotararea va fi contestata, iar echipa isi va continua activitatea.

Echipa Rapid a reusit promovarea in Liga I, la finalul sezonului trecut, dupa un an petrecut in esalonul secund.

LPF urmeaza sa decida daca Rapid va evolua in Liga IInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. nu inteleg amanarile astea. Au bani, bine, n-au bani -> faliment. Ce atatea amanari si trageri de timp. Tara de incompetentei… sau mai trist asa sunt legile.