Noutati :

Verde la asfaltarea strazilor cu piatra cubica la Timisoara!

7 martie, 2017 - 12:05 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. 14 strazi cu piatra cubica din Timisoara pot intra in modernizare, imediat ce se va primi ok-ul din partea consilierilor locali. Un alt obstacol in calea modernizarii acestor strazi a fost deja inlaturat.

CITESTE SI: Seful RATT, Ioan Goia, il SFIDEAZA in continuare pe primarul Timisoarei! Nicolae Robu, despre membrii consiliului de administratie al Regiei: Niste paraziti! 

In urma cu un an si jumatate, doi timisoreni si membri ai Asociatiei Culturale Salvati Patrimoniul Timisoarei au atacat in instanta o hotarare de consiliu local prin care 14 strazi pavate cu piatra cubica urmau sa fie asfaltate. Asociatia a motivat ca aceste strazi se afla in zona protejata si trebuie salvata istoria orasului. Primaria are acum drum liber catre modernizarea celor 14 strazi.

Am castigat procesul cu Asociatia Culturala Salvati Patrimoniul Timisoarei privind reabilitarea strazile cu piatra cubica. Drept urmare putem sa dam drumul la lucrari pentru a da o fata asa cum se cuvine sa aiba acestor 14 strazi, ai caror locatari au avut bietii de suferit de ani si aji de zile, pentru ca acolo nu s-a intervenit sau s-a intervenit cu cate o carpaceala, ca asta e termenul. A fost vai s-amar de ei. Vom face lucrari corespunzatoare si vom crea fata dorita si acestor strazi„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: S-a batut apa-n piua cu piatra cubica de pe strazi, la Timisoara! Concesia obtinuta dupa dezbaterea publica

Primarul promitea dupa dezbaterea publica din urma cu o saptamana ca va merge in teren sa inspecteze cele 14 strazi cu piatra cubica, pentru a vedea daca pe una dintre ele va ramane sau nu piatra cubica.

Am fost doar pe strada Beethoven, pentru ca o aveam in vedere ca potrivita sa ramana cu piatra cubica. Dupa ce am fost acolo am ajuns la concluzia ca e un nonsens. E Liceul Pedagogic acolo, o cladire superba, dar peste drum e un bloc. Atunci despre ce vorbim? O fortare a notei ca sa spunem ca am pastrat niste urme istorice care nu sunt. Asta e convingerea mea, ca noi nu trebuie sa inventam nimic si sa facem ce au facut cei din Viena, Paris, Praga, Budapesta, unde era pavat cu piatra tot si unde au ramas doar strazile din centrul istoric cu aceasta piatra. Majoritatea strazilor care erau la un moment dat cu pavaj, au fost astfaltate. Eu voi trece pe toate cele 14 strazi cu ochiul pregatit special pentru o analiza. Am fost pe aceste strazi, dar nu m-a preocupat problema aceasta neaparat. Daca se va potrivi sa ramana piatra cubica va ramane„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Iata lista celor 14 strazi cuprinse in proiect!

– Str. Arges delimitata de str. Mitropolit Varlaam si str. Cluj
– Str. Dr. Ioan Muresan pe sectorul cuprins între str. Salcamilor si str. Drubeta
– Str. Ludwig von Beethoven pe sectorul cuprins intre blv. C.D. Loga si blv. Mihai Eminescu
– Str. Mitropolit Varlaam tronson cuprins intre str. Aurel Candea si str. 1 Decembrie
– Str. Putna delimitata de str. Ion Vidu si str. Mitropolit Varlaam
– Str. Remus delimitata de str. Brasov si str. Romulus
– Str. Sfanta Rozalia tronson cuprins intre str. Remus si blv. Mihai Viteazul
– Str. Sorin Titel delimitata de blv. Victor Babes si str. Protopop Ghe. Dragomir
– Str. Toplita delimitata de Cal. Circumvalatiunii si str. Fagaras
– Str. Virgil Madgearu cuprins intre blv. Mihai Viteazul si str. Filaret Barbu
– Str. Bela Bartok tronson cuprins intre blv. Victor Babes si str. Arges
– Str. Filaret Barbu delimitata de str. Sfanta Rozalia si str. Brasov
– Str. Arcidava pe sectorul cuprins in jurul Parcului Arcidava pana in strazile Mures si Ulpia
Traiana
– Str. Romulus tronson cuprins intre str. Ghe. Doja si str. Sfanta Rozalia

Valoarea estimata a lucrarilor pe cele 14 strazi este de 14.012,934 mii lei, iar durata estimata de realizare a lucrarilor proiectate este de 9 luni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Si nu se raspunde la mai multe intrebari:
  (1) care este programul amenajarilor pe zone? exista un 2planing” sau se adopta eternul sistem „de-a moaca” al constructorilor,
  (2) daca se vorbeste de trafic greu in zona, care este grosimea stratului de beton peste care se va asterne covorul asfaltic? sper ca cel putin 10 cm (vezi situatia intersectiei str V. Madgearu – F. Barbu, surpata in zona „betonata” cu grosime de cca 7 (8) cm); cum se rezolva marginea dinspre boudyura si gurile de canalizare (vezi situatiile frecvente cand acestea sunt fie peste fie sub (cu multi cm) de carosabil?
  (3) „sa facem ce au facut cei din Viena, Paris, Praga, Budapesta, unde era pavat cu piatra tot si unde au ramas doar strazile din centrul istoric cu aceasta piatra” …. ; afirmatia este usor cosmetizata; faceti va rog o vizita in acele orase si constatati la fata locului,
  (4) unde vor parca locatarii?? interziceti accesul intro zona adiacenta pentru cei care vin in zonele adiacente celor afectate de lucrari,
  (5) cum se vor valorifice cele zeci de mii de dale rezultate? (a se vedea „istoria” orasului in acest sens)