Vaporasele de la Timisoara au ajuns in Monitorul Oficial. Ce se intampla

TIMISOARA. Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Robu, pe Facebook. Pana la circulatia vaporaselor pe Bega mai sunt pasi de facut, iar acestia se fac destul de anevoios.

CITESTE SI: Obiecte crestine si pagane intr-o expozitie de exceptie in Bastionul Theresia din Timisoara 

Inca un pas facut pe drumul incredibil de anevoios al darii in folosinta a vaporaselor! In Monitorul Oficial de ieri, 29.06.2018, a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 451 din 21.06.2018, privind infiintarea, organizarea si functionarea Regiei Autonome Administratia Canalului Navigabil Bega Timis, sub autoritatea Ministerului Transporturilor. N-a mai ramas decat ca aceasta noua structura sa fie activata, prin popularea posturilor cheie, iar apoi ca angajatii sa genereze Regulamentul de Navigare si sa stabilească signalistica„, a scris Nicolae Robu.

La sfarsitul lunii mai, primarul Nicolae Robu, anunta ca Guvernul a aprobat crearea Regiei Autonome Administratia Canalului Navigabil Bega si ca in cel mult doua saptamani de la acel moment, ambarcatiunile vor putea circula pe Bega. Edilul s-a inselat, insa, Guvernul nu aprobase atunci proiectul, ci l-a amanat dupa ce Ministerul Justitiei solicitase niste lamuriri.

CITESTE SI: Treceri abrupte si piste prea putine, principalele nemultumiri ale biciclistilor din Timisoara 

Proiectul de infiintare a Regiei Autonome Administratia Canalului Navigabil Bega a fost aprobat abia saptamana trecuta, de Guvern.

Daca aceasta Regie nu s-ar fi infiintat, Timisoara risca sa dea banii inapoi Uniunii Europene – 6 milioane de euro – bani cu care a fost finantat proiectul de reabilitare a malurilor Begai.

CITESTE SI: Ciocnire teribila pe o sosea din vestul tarii. Un barbat a murit

Vaporasele, 7 la numar, au fost achizitionate de Primaria Timisoara in cadrul proiectului european in urma caruia au fost reabilitate malurile Canalului Bega, insa, ca acestea sa si poata circula, conform proiectului, ca transport in comun, era nevoie de introducerea unei noi reglementari la nivel national.

Ambarcatiunile au costat aproximativ 2 milioane de euro, bani proveniti de la bugetul local.

Acum, tot ce mai ramane de facut e ca in cadrul Regiei Autonome Administratia Canalului Navigabil Bega sa fie angajat personal specializat, apoi acest persona sa stabileasca semnele navigabile pe Canal.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Prostul daca nu este fudul parca nu este prost destul

  2. Daca vara va fi secetoasa se va infiinta Socitatea de Import Apa pentru Bega” (SIaP Timisoara). Ma gandesc la zona de dincolo (amonte) de podul de la Piata de Fan/Badea Cartan)