Noutati :

Vanzarea terenurilor primariei – solutia iesirii din criza economica?

16 decembrie, 2010 - 03:34 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Consilierii locali au gasit solutia iesirii din criza a bugetului local. Cel putin asta sustin Traian Stoia, Ovidiu Ciuhandu, Valentin Moldovan, Petru Ehegartner, Francisc Szabo si Adriana Blaj, care au propus pentru urmatoarea sedinta din plenul Consiliului Local proiectul de hotarare care prevede vanzarea terenurilor care apartin primariei si pe care se afla proprietati private. Primarul Gheorghe Ciuhandu nu vrea sa auda de acest lucru nici in ruptul capului, explicatia sa fiind una singura: ÔÇ×Nicio primarie din tara sau din afara nu-si vinde patrimoniul, ci chiar incearca sa-l imbogateasca, cumparand terenuriÔÇť.

20 de milioane de euro la bugetul local

Conform consilierului local Traian Stoia care este unul dintre initiatorul proiectului, aceasta masura ar aduce la bugetul local in jur de 20 de milioane de euro, bani cu care s-ar putea rezolva toate problemele legate de de infrastructura si cladiri istorice renovate in Timisoara. ÔÇ×Cand am facut acest proiect am facut o analiza amanuntita, sunt aproximativ 800 de terenuri in aceasta situatie. Cu tot cu cele de pe legea 112 s-ar aduna la bugetul local aproximativ 20.000.000 de euro. Ce se pot face cu acesti bani? Simplu tot. Vanzand aceste terenuri, primaria va reusi sa aiba bani pentru a face infrastructura necesara intregului oras, se pot reface scoli, cladiri si cate si mai cate. Nu va mai fi nevoie ca primaria sa ia credite peste crediteÔÇŁ, spune Traian Stoia. Raspunsul primarului Ciuhandu este direct si clar. Acesta spune ca problema vanzarii terenurilor se va pune doar in ziua in care va fi terminat Noul Plan Urbanistic General.

ÔÇ×Proiectul propus este incomplet si prost formulat. O decizie finala poate fi luata dupa ce se finalizeaza PUG-ul. Fiecare caz trebuie analizat in parte. Nu putem vinde din senin toate terenurile orasului. Pe un asmenea proiect nu se poate lua inca o hotarare. Alte orase din strainatate cumpara terenuri pentru a-si imbogati patrimoniul, iar noi il vindem? Acest lucru nu se va intampla in mandatul meuÔÇŁ, spune Gheorghe Ciuhandu. Proiectul ar urma sa intre in plenul Consiliului Local in 20 decembrie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...