Vanatoare de oua, teatru, concerte de nai, vioara si harpa, picioroange, statui vivante, casute cu mancare, la targurile de Pasti de la Timisoara. Ce se intampla la cele din cartiere

TIMISOARA. Isi deschid portile in acest sfarsit de saptamana targurile de Pasti de la Timisoara, organizate de Casa de Cultura a Primariei.

CITESTE SI: Loredana Groza, Subcarpati si Damian Draghici vin la Parcul Primaverii de la Muzeul Satului Banatean din Timisoara. Nu ai nevoie de bilet de intrare, iar activitatile sunt gratuite 

CITESTE SI: Avocatul Cristian Clipa ataca regulamentul de parcare din Timisoara: Incalca 10 legi. Voi depune plangere la CLT si cer suspendarea la Tribunalul Timis

Acestea se vor desfasura, intre 9 si 27 aprilie, in Piata Libertatii si in cartierele Freidorf (Piata Petöfi Sandor), zona Traian (Biserica Millenium, Parcul Regina Maria), zona Lipovei (Parc str. Holdelor), zona Soarelui (Parc Padurice).

31 de casute si 6 food-truck-uri, ateliere de incondeiat oua, plantat seminte, impletit de nuiele, de facut cozonac, performance-uri – teatrale, de nai, de dans contemporan, de vioara si harpa, de papusi mai mici sau mai mari, de picioroange si statui vivante – vor insufleti Piata Libertatii mai ales in week-end-urile din cadrul targului, in cadrul, special creat de artistii vizuali timisoreni Zsolt si Sanziana Fehervari-Cretu, format din cinci instalatii de 5X4 m realizate din lemn triplustratificat, pictate manual, cu scene legate de inviere: Intrarea Domnului in Ierusalim (Floriile), Cina cea de Taina, invierea, inaltarea si Pogorarea Sfantului Duh (Rusaliile).

Artistii invitati sa dea viata zilelor de targ sunt: Catalin Ursu, Ana-Maria Cojocaru, Raul Lazarescu (actori, TNT); Marta Teglas si Mihaela Faur (Filarmonica Banatul); Madalin Luca (naist, Ansamblul Banatul), corala barbateasca Contrast, Asociatia Culturala „Teatru pe Roti”, Asociatia „Check Art”, elevii Liceului de Arte, artisti, artizani, mestesugari, ba chiar si artistul stradal Adrian Adisi, pianist.

In cartierele Freidorf, Lipovei, Soarelui, Traian vor fi amplasate decoratiuni pascale, precum si truck-uri/casute.


Tot in cartiere, Asociatia Magic Oz propune, la sfarsit de saptamana, spectacole de teatru de papusi (Scufita Rosie):
• 9 aprilie, ora 11:00: Parcul Padurice; ora 17: Parcul Petőfi Sandor;
• 16 aprilie, ora 11:00: Parcul din Zona Lipovei; ora 17: Piata Traian.

In targurile din cartiere cartiere, pe 25 aprilie, va avea loc si cate o vanatoare de oua, pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. aris spune:

  Smecherii USR-isto – Fritz-iste de a deturna banii comunitatii spre „prieteni”. Fritz, tu cand faci ceva?

 2. Ser spune:

  La intrare vor sta „Eroii din linia întâi”, că serul încă nu a expirat. Iar fără certif. nazi nu se poate intra.

 3. Clara spune:

  Pentru bucuria unui copil care trebuie să simtă o sărbătoare la vârsta lui, ar trebui lasate la o parte dușmăniile, orgoliile politice așa încât să le aducem bucuriile copiilor noștri, ai Timișoarei, la vârsta lor…………. și de care-și vor aminti toată viața lor, căci copilăria este un factor decisiv în dezvoltare personalității umane, iar faptele importante din copilărie nu se vor uita niciodată………. Haide-ți să lăsăm orgoliile politice, căci sunt copii care nu trebuie să sufere din cauza apartenenței politice a părintelui lui…. Luptele politice n-au ce căuta într-o sărbătoare religioasă….. Haideți fraților… solidaritate vă rog, pentru copii Timișoarei…………. ai vostrii, ai noștrii, cu toții sunt copii Timișoarei, iar împreună ne vom bucura de ei!