Noutati :

Va intra din nou in santier Liceul Lenau din Timisoara. Mai multe greseli din lucrarile de reabilitare facute trebuie indreptate cat mai grabnic, pentru ca singura scoala care a dat doi castigatori de Nobel se pregateste de aniversari importante

2 septembrie, 2018 - 11:32 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Desi lucrarile de renovare a liceului Nikolaus Lenau din Timisoara au inceput in urma cu mai bine de 5 ani, iar unul dintre proiecte, cel de reabilitare a interiorului, a fost incheiat, acum, o parte din lucrari trebuie reluate.

CITESTE SI: Laureatul premiului Nobel Stefan Hell, dupa 38 de ani, la #Timisoara, in scoala in care a invatat: ‘Daca esti bun la Lenau, poti fi bun oriunde!’ Ce le-a spus elevilor? 

Potrivit conducerii liceului, o parte dintre lucrari au fost realizate cu materiale gresite, astfel ca acum scoala nu poate obtine autorizatia de securitate la incediu din partea ISU.

„La Liceul Lenau, la ora actuala, din pacate, nu am reusit sa obtinem autorizatiile necesare, din diferite motive. La scoala de pe Gheorghe Lazar nu este inca agreata solutia de catre ISU. Trebuie refacuta pavoazarea coridoarelor si, pentru asta, trebuie refacute proiectul si, evident, o noua licitatie. Lucrul acesta trebuia sa il faca constructorul, dar acesta a intrat in insolventa. In concluzie, toata sarcina este acum a Primariei, pentru ca sarcinile constructorului sunt suspendate, atat timp cat este in insolventa. Daca nu se rezolva problema coridoarelor, cu placile acelea neagreate de ISU, nu vom avea autorizatie de functionare”, explica pentru opiniatimisoarei.ro Elena Wolf, directorul Liceului Nikolaus Lenau

Responsabilii din Primarie dau dreptate conducerii scolii si sustin ca vor remedia situatia. Insa, abia peste cateva luni.

„Noi ne-am ocupat de proiectul de reabilitare interioara. La lucrarile interioare receptia este facuta, remedierile au fost facute, acum ne ocupam de obtinerea autorizatiei de functionare de la ISU. Trebuie demontat HPL-ul (material lemnos aplicat pe pereti) care este montat pe peretii de evacuare, pe casele de scari si pe holuri si inlocuit cu un material care are rezistenta solicitata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Pentru asta ne ocupam sa intocmim documentatia si sa achizitionam serviciul respectiv. O sa dureze, pentru ca se face prin procedura de achizitie, deci in cateva luni. Pana atunci nu se poate obtine avizul ISU”, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Magda Nicoara, directorul Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei Timisoara.

Iar alte lucrari presupun alti bani. Bani pe care ii va cheltui Primaria Timisoara, urmand sa-i recupereze de la constructorul cu care este in litigiu.

„Pe rolul instantei exista un proces cu acest subiect, ca s-a montat materialul acesta fara sa aiba caracteristicele necesare. S-a constatat acest lucru la receptia lucrarilor si de atunci noi ne ocupam cu indreptarea acestei situatii. Procesul se deruleaza intre Primarie si toti cei implicati, adica firma de constructii, proiectanti si diriginte de santier. Vom face lucrarea din bugetul primariei, urmand sa se recupereze sumele de la cei care se dovedesc a fi vinovati pentru acest lucru”, a completat pentru opiniatimisoarei.ro Magda Nicoara.

La Liceul Lenau au ramas de facut si fatadele scolii.

La Lenau sunt inca probleme, am fost in instanta, de aceea am stat pe loc, am castigat in instanta, proiectul trebuie refacut si apoi facuta o noua licitatie. Nu complet trebuie refacut, dar au fost foarte multe scapari in proiect si nu vrem sa scoatem la licitatie asa si sa ne trezim ca firma care castiga licitatia o sa creeze probleme, nemultumita fiind de problemele constatate. In 2019 cu certitudine va fi gata. E o cladire superba, exteriorul se face repede„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

E imperios necesar sa se incheie complet renovarea liceului, dat fiind faptul ca singura scoala din lume care a dat doi castigatori de premiu Nobel va avea in curand doua aniversari importante: 140 de ani de la inaugurarea cladirii care adaposteste Liceul Nikolaus Lenau, cea de pe Gheorghe Lazar,  si 150 de ani de la infiintarea primei scoli reale care inca functioneaza.

Va reamintim, liceul Nikolaus Lenau este una dintre scolile de elita din Timisoara care incep noul an scolar fara autorizatie. Colegiul National C.D. Loga, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, Liceul Teoretic William Shakespeare sau Liceul Waldorf sunt doar cateva dintre institutiile de invatamant importante din Timisoara care nu au primit autorizatia ISU pana acum.

Va reamintim doi laureati ai premiului Nobel, Herta Muller si Stefan Hell, unul pentru literatura, iar celalalt pentru Chimie, au invatat in bancile acestei scoli, iar acest lucru aseaza Liceul Nikolaus Lenau pe o pozitie onoranta in ierarhia scolilor de elita ale lumii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...