Noutati :

USL a depus la Parlament cererea oficiala prin care cere suspendarea presedintelui Traian Basescu

4 iulie, 2012 - 06:42 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1


In documentul depus la Parlament, Uniunea Social Democrata mentioneaza sapte motive principale pentru suspendare. Iata care sunt acestea.

Motivele suspendarii:

I.        Presedintele a uzurpat rolul Prim-ministrului si s-a substituit in atributiile constitutionale ale Guvernului.

II.     Presedintele a incalcat in mod repetat drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor prevazute in Constitutie.

III. Presedintele a  incalcat in mod repetat principiul separatiei puterilor in stat si independenta justitiei.

IV.    Presedintele a initiat un proiect neconstitutional de revizuire a Constitutiei si a incalcat procedura de revizuire a Constitutiei prevazuta de legea fundamentala.

V.    Presedintele a instigat la nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale si a facut presiuni directe asupra judecatorilor Curtii, facandu-le „vizite” inaintea unor decizii importante.

VI.    Presedintele a incalcat sistematic principiul neapartenentei politice a persoanei care ocupa functia prezidentiala si a abandonat rolul constitutional de mediator in stat si in societate.

VII.    Presedintele a incalcat in mod grav prevederile Constitutiei si principiul fundamental al democratiei reprezentative, atunci cand declara ca nu va numi un Prim-ministru din partea USL, chiar daca aceasta formatiune politica va obtine majoritatea absoluta in Parlament.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Am ajuns sa regret guvernul MRU ! Bravo USL, urmeaza Marea Nationalizare si confiscarea valutei !