Noutati :

Usile si wc-urile din camine, preferatele studentilor pusi pe distrugeri! Peste 13.000 de studenti care invata la universitatile timisorene sunt cazati in camine

23 iulie, 2011 - 08:49 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
2

In fiecare vara, universitatile repara, dupa cele noua luni de sedere a tinerilor, pagubele produse de acestia.

Usi daramate, chiuvete sparte, dusuri distruse sau grupuri sanitare fisurate sunt numai o parte din distrugerile pe care le provoaca studentii.

Administratorul merge in camera si verifica impreuna cu studentul ca totul sa fie in ordine. Daca sunt descoperite obiecte distruse, cel care le-a facut, le plateste. Daca nu recunoaste nimeni, atunci toti cei din camera platesc pentru bunurile distruse”, ne spune Florentiu Staicu, directorul administrativ al Universitatii Politehnica Timisoara.

La Universitatea de Medicina si Farmacie au existat cazuri in care au fost distruse usi  de la camere. “Probleme am avut in timpul anului universitar. Usile de la camere fisurate sunt schimbate de cei care le-au distrus. Nu ma intereseaza cum si pe cine aduce sa o inlocuiasca, dar trebuie sa fie identica”, sustine Filip Fiat, directorul administrativ.

Stelian Acatincai, prorector in cadrul USAMVB, spune ca in timpul verii este reparata aparatura din oficii (resouri si plite electrice) si sunt zugravite holurile si camerele care necesita reparatii. „Probleme deosebite cu studentii nu am avut. Mai o usa stricata, o yala distrusa, dar acestea se uzeaza oricum si trebuie periodic schimbate”, a precizat prorectorul.

Nici la Universitatea de Medicina si Farmacie situatia nu sta mai rau. „Noi avem o activitate continua. Si peste vara tinem cinci camine deschise. Asadar, atunci cand am descoperit sau ne-a fost sesizata o problema, o rezolvam pe loc”, a explicat Filip Fiat, director administrativ.

Usi stricate, cate un dulap deteriorat sau capuri de dus prapadite sunt distrugerile pe care le-au provocat tinerii in timpul anului la Universitatea de Vest. Vara e vremea reparatiilor.

Pana in 15 septembrie au loc reparatii in camine. Studentii care au provocat stricaciunile, altele decat cele uzuale, au fost pusi sa plateasca reparatia”, a explicat Petru Stefea, prorector in cadrul UVT.

Cele mai multe igienizari vizeaza zugraveala spatiilor comune (holuri, grupuri sanitare, casa scarilor), spun reprezentantii celor patru universitati de stat timisorene.

Ce distrug studentii?

Usi de la camere si baie, capuri de dus, rafturi din camere si de la dulap, grupuri sanitare, saltele gaurite cu tigara, scaune sau mese etc. Banii investiti in igienizarea caminelor sunt de cateva zeci de mii de lei pentru fiecare institutie de invatamant superior, spun reprezentantii universitatilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. a anumita rasa de vinituri nu suporta civilizatia. nu au inteles ce cauta WC-ul in casa… erau obisnuiti sa fie in gradina, sau deloc.

  2. „Paradoxul” e că viniturile sunt mai ales din spaţiul UE… Veniţi cu burse pe câteva luni… Nu merg la cursuri, ziua dorm, noaptea deranjează – fac „cenacluri” pe coridoare… nespălaţi, egoişti, idioţi…merg la budă în ciorapi, etc… La ei în ţară îi amendează… Aici au dat de „libertate”… Dacă îi reclami, se răzbună… De exemplu, fac caca la duşuri, ca semn de bun rămas… (C12, UVT, acum 5 ani)…