Noutati :

USAMVB gazduieste un prestigios concurs de idei originale pentru obtinerea unor produse alimentare novatoare

25 mai, 2015 - 03:30 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Cea de-a patra editie a ECOTROPHELIA Romania se desfasoara in perioada 26-27 mai , la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului “Regele Mihai I”.
mancare
ECOTROPHELIA Romania 2015 este o competitie destinata studentilor din universitatile in care exista facultati cu program de studiu in domeniul ingineriei produselor alimentare, biotehnologiilor pentru industria alimentara, chimiei sau ingineriei mediului, de pe teritoriul Romaniei. Scopul competitiei este de a crea un produs alimentare eco-inovativ, cu potential comercial.

Concursul ECOTROPHELIA raspunde unei probleme comune tarilor europene si anume, aduce mai aproape, in mod eficient, comunitatea educatiei si cercetarii de industrie alimentara, pentru a imagina alimente de calitate pentru consumatori si prietenoase cu mediul inconjurator. Desfasurat sub patronajul Platformei Tehnologice Europene „Food for Life”, concursul a cunoscut in ultimii ani o amploare deosebita la nivel european, la ultima finala participand echipe de studenţi din 18 tari: Germania, Belgia, Danemarca, Franta, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Olanda, Rep. Ceha, Romania, Anglia, Rusia, Serbia, Slovenia, Elvetia, Spania si Ucraina.

Acest concurs a fost adus in Romania de reprezentantul Platformei nationale Food for Life la Platforma europeana, in anul 2012 si organizat pentru prima oara la Universitatea Dunarea de Jos din Galati, de ASIAR. Echipa castigatoare din 2014, reprezentanta a Universitaţii Ştefan cel Mare din Suceava, a participat la finala europeana care s-a organizat la Paris, in cadrul Targului international pentru industrie alimentara – SIAL şi a ocupat locul II.

Marti, 26 mai, programul competitiei include:
9.00 – 9.15 Festivitatea de deschidere a concursului
9.15-13.30 Prezentarea produselor
13.30-14.30 Pranz
14.30-19.00 Discutii cu membrii juriului
19.00 Cina festiva

ECOTROPHELIA Romania 2015 se incheie miercuri, la ora 9.00, odata cu festivitatea de premiere.

Mai multe detalii despre aceasta competitie gasiti pe: www.ecotrophelia.eu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...