Noutati :

UPT Racing Team si-a „parcat” monopostul la… Biblioteca

19 noiembrie, 2019 - 09:27 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Eveniment inedit la Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Timisoara. In holul central si-a facut aparitia un monopost. Echipa de formula student – UPT Racing Team a Universitatii Politehnica Timisoara revine cu forte proaspete si in acest an universitar, astfel ca, pe data de 20 noiembrie 2019, orele 18:30, toti cei interesati sunt invitati sa ia parte la prezentarea unuia dintre cele mai interesante proiecte studentesti din universitate.

UPT Racing Team este o echipa formata din studenti de la Universitatea Politehnica din Timisoara, echipa infiintata in anul 2011 pentru crearea, dezvoltarea si testarea unui monopost de tip Formula Student, avand ca scop participarea la competitiile destinate acestuia in intreaga lume. De atunci si pana in prezent, s-a reusit dezvoltarea a doua monoposturi si, incepand cu anul 2016, participarea la numeroase competitii pe plan international, precum cele din Italia, Olanda si Ungaria.

In cadrul intalnirii de la BCUPT, echipa va prezenta informatii despre activitatea ei, despre scopurile si dorintele nutrite, dar si detalii despre cum se poate deveni membru a aceastei familii.

Organizate de SAE (Societatea Inginerilor de Automobile), competitiile de Formula Student au luat nastere in Statele Unite ale Americii in jurul anilor ’80, ajungand sa devina una dintre principalele surse de formare a inginerilor pe plan mondial, cu peste 800 de universitati implicate. Scopul proiectului este acela de a forma o echipa de studenti care sa proiecteze, sa construiasca si sa testeze un monopost, avand la baza un regulament strict si foarte bine pus la punct de catre Formula SAE dupa normele FIA (Federatia Internationala de Automobilism). in paralel cu proiectarea si constructia acestui monopost, proiectul presupune si simularea unei firme care trebuie sa tina cont de calcularea costurilor, fiabilitatea produselor, design-ul si performantele acestuia, toate acestea fiind evaluate cu mare atentie si strictete pe doua categorii de probe: statice si dinamice.

Activitatea UPT Racing Team se desfasoara in mare parte in atelierul din Facultatea de Mecanica a UPT, programul fiind stabilit in functie de disponibilitatea membrilor echipei, iar in perioada vacantei de vara au loc competitiile de Formula Student.

Echipa actuala, coordonata de conf. dr. ing. Liviu Mihon si as.ing. Andrei Borborean, are in componenta urmatorii studenti: Alexandru Datcu – capitan, Cita Roland – vicecapitan, Ghica Marco, Oproiu Constantin, Nicola Beatrice, Zarioni Alexandru, Nagy Timeea, Rionesei Beniamin, Vicze Edwin, Murariu Raluca, Dragomir Andrei, Jecan Monica, Rusmir Ionut, Uturas Robert, Cocos Adrian, Rus Laviniu, Heller Flavius, Tira Paula, Drula Ionut, Stuparu Denis, Zorila Delia, Terteci Cristina, Ulici Ionut, Stampar Andrei, Lanciu Narcis, Sinitean Razvan, Hobjila Gabriela, Danila Ana, Campean Andrei, Cotuna Radu, Ureche Laurentiu, Voinica Antonio, Hainaru Felix, Baciu Ovidiu, Sava Alex, Grajdian Dan, Lang Andrei.

Intre planurile de viitor ale echipei intra dezvoltarea elementelor de caroserie la monopostul actual, imbunatatirea suspensiei actuale, a pedalierului, a evacuarii si dezvoltarea unui nou monopost cu propulsie electrica. Pe langa acestea, se mai adauga si participarea la cel putin doua competitii anul acesta si finalizarea probei de anduranta, dar si inceperea proiectarii a unui monopost complet electric, renuntand astfel la solutia clasica, cu combustie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...