Universitatea Politehnica Timisoara intareste parteneriatele cu universitati din Germania si Ungaria

TIMISOARA. In zilele de 10 si 11 octombrie, conducerea Universitatii Szechenyi Istvan din Gyor vine la Universitatea Politehnica Timisoara pentru a discuta in detaliu conditiile in care UPT poate sprijini dezvoltarea scolii doctorale a Universitatii din Gyor, prin doctorate in cotutela, respectiv schimb de cadre didactice si specialisti care doresc sa urmeze programul doctoral. Rectorul Universitatii din Gyor si cei doi prorectori nu sunt la prima vizita in Timisoara, cele doua universitati partenere avand deja incheiate o serie de proiecte de succes.

Tot Politehnica timisoreana, in perioada 5-7 octombrie, a primit vizita conducerii Universitatii de stiinte Aplicate din Gelsenkirchen. Intalnirea a fost ocazionata de aniversarea a 20 de ani de colaborare si a avut ca obiective familiarizarea oaspetilor germani cu resursele de care dispune Politehnica timisoreana, evaluarea posibilitatilor de a dezvolta in continuare cooperarea stiintifica si didactica, precum si identificarea unor posibilitati de realizare a unor noi proiecte comune.

upt-intalnire-universitati-1

„Parteneriatul cu Westfälische Hochschule Gelsenkirchen  este unul dintre cele mai vechi si productive. Cooperarea vizeaza toate directiile strategice ale universitatii noastre si suntem incantati ca am reusit sa identificam noi posibilitati de realizare de proiecte in comun”, a mentionat prof.dr.ing. Corneliu Davidescu, prorector UPT.

Vizita la nivel inalt a vicepresedintilor Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen – prof. dr. Michael Brodmann, prof. dr. Katrin Hansen,  prof. dr. Kurt Weichler – a fost primita de conducerea UPT, in frunte cu dl rector prof. univ. dr.ing Viorel-Aurel Serban, precum si de decanii facultatilor responsabile cu domeniile strategice de dezvoltare a parteneriatului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. ii invatam sa obtina doctoratul in medicina , fara sa aibe studii in domeniu medical?

  2. Acum e posibil orice si sa fii doctor in inginerie cu studii in teologie.