Universitatea Politehnica Timisoara, in sarbatoare: Gala aniversara ‘Politehnica 100% performanta’

TIMISOARA. Inca de la deschiderea anului de invatamant 2019 – 2020, Universitatea Politehnica Timisoara a intrat in „febra” aniversarilor. Atunci a fost sarbatorita deschiderea de an cu numarul 100. Un secol de traditie, de performanta, de prestigiu, un secol de invatamant academic in Timisoara.

La 11 noiembrie 2019, Politehnica timisoreana intra in anul 100 al existentei sale, iar cu aceasta ocazie va sarbatori performanta, una dintre valorile care au stat mereu la baza activitatii sale si care au dus-o la prestigiul de care se bucura astazi pe plan local, national si international.

Centrul de Conferinte al UPT va gazdui, in 11 noiembrie 2019, incepand cu ora 11:00, Gala aniversara „Politehnica™ 100% performanta” (100 de politehnisti de succes pentru 100 de liceeni merituosi), un proiect demarat inca din primavara acestui an, care acum a ajuns la punctul culminant.

Proiectul urmareste sustinerea performantei inca de la nivel de liceu, prin crearea unui sistem de identificare, stimulare si motivare a elevilor capabili de performanta, nu doar ca rezultate la invatatura, ci si ca urmare a aptitudinilor intelectuale, creative, artistice ori sportive deosebite.
in acest scop, au fost identificati 100 de tineri cu capacitati deosebite din liceele din regiune, si nu numai, si sprijiniti pentru a-si pune in aplicare pasiunea si a o transforma intr-o profesie si cariera stralucitoare.

Totodata au fost desemnati 100 dintre cei mai de succes absolventi ai UPT, absolventi care fac cinste scolii prin rezultatele personale si profesionale obtinute – antreprenori, edili, personalitati culturale, sportivi de performanta, specialisti in pozitii cheie in cadrul multinationalelor, care, alaturi de prieteni apropiati ai Politehnicii, sa constituie o retea de mentoring pentru sprijinirea celor 100 de liceeni valorosi. Elevii selectati pot sa cunoasca, astfel, lupta, provocarile, motivatia celor 100 de personalitati, astfel incat acestia sa poata deveni modele de urmat pentru tineri.

Elevii selectati au fost invitati la Universitatea Politehnica Timisoara pentru a intelege istoria si performanta UPT, pentru a fi pusi in legatura cu cei 100 de mentori din randul absolventilor de succes, pentru a participa la workshop-uri de autocunoastere si planificare educationala si a carierei si pentru acordarea a 100 de premii de excelenta, in valoare de 1000 de euro fiecare. Si asta nu e tot. Traseul profesional al celor 100 de elevi merituosi va fi monitorizat si sustinut de Universitatea Politehnica Timisoara si dupa acordarea premiilor.

Seria evenimentelor aniversare continua, in 12 noiembrie 2019, cu o alta traditie instituita in Universitatea Politehnica Timisoara.

Pentru a reflecta importanta pe care UPT a acordat-o intotdeauna sportului, inca de la infiintare, in urma cu cativa ani a fost demarata, in cadrul manifestarilor dedicate aniversarii institutiei, o cursa in care studentii, cadrele didactice si toti cei care sunt alaturi de UPT alearga un numar de tururi de pista egal cu numarul anilor de existenta ai universitatii.

Evenimentul, organizat in parteneriat cu Clubul Sportiv Asociatia Alergotura, s-a bucurat de un real succes inca de la prima editie, a devenit o traditie, iar anul acesta, in 12 noiembrie, sub titlul „100 pentru Poli”, se vor parcurge 99 de tururi de pista, cate unul pentru fiecare an de existenta al Politehnicii, plus un tur suplimentar pentru celebrarea intrarii in anul 100.

Fiecare tur de pista va avea un lider care va alerga cu steagul Politehnicii. Potrivit tradiţiei, primul lider de tur va fi chiar rectorul Universitaţii Politehnica Timişoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Serban, urmand ca ultimul tur sa fie asigurat de unul dintre prorectorii instituţiei. De asemenea, fiecare facultate, fiecare departament si fiecare liga studenteasca din cadrul UPT va avea cel putin un reprezentant in cursa de alergare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.