Universitatea Politehnica Timisoara, capitala tehnologiilor neconventionale

TIMISOARA. Sub egida Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, Universitatea Politehnica Timisoara, in colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu si Asociatia Romana de Tehnologii Neconventionale, organizeaza, in perioada 4-6 octombrie 2018, Conferinta Internationala de Tehnologii Neconventionale – ICNcT 2018.

Conferinta face parte din cea mai reprezentativa galerie de manifestari stiintifice globale de acest gen si are o traditie de 47 de ani in lumea stiintifica. Editia a XIX-a 2018 abordeaza contextul actual in care nanotehnologiile reprezinta viitorul planetei, iar importanta lor in dezvoltarea economica a regiunilor este considerata determinanta.

In prima zi vor avea loc si actiuni comemorative la 1 an de la decesul profesorului emerit dr.ing. dr.doc.s.t. dhc. Aurel Carol Nanu, „pionierul” tehnologiilor neconventionale din Romania. Cu aceasta ocazie, incepand cu ora 15:00 va avea loc o Adunare Generala comemorativa in sala 193 din Facultatea de Mecanica a UPT, careia i se va atribui numele „Aurel Carol NANU”.

IM000093.JPG

Personalitate stiintifica de prim rang, inconfundabila pe plan national si international, profesorul Aurel Nanu este un nume de referinta a tehnologiei materialelor. incepand cu anul 1924, disciplina de Tehnologia materialelor se studiaza pornind de la scoala de tehnologie din Timisoara, iar dupa 1965 predarea acestei discipline se face avand la baza cursul profesorului Aurel Nanu, care a imprimat o noua conceptie, fenomenologica, in tehnologia materialelor, contribuind decisiv la ridicarea acesteia la rang de stiinta. A condus si finalizat, in cei peste patruzeci de ani, numarul record de peste 80 de teze de doctorat, autorii obtinand titlul de doctor in stiinte tehnice.

Ceremonia de deschidere a Conferintei ICNcT 2018 va avea loc vineri, 5 octombrie, la ora 9:30, in amfiteatrul K1 al Centrului de Conferinte al UPT, si va fi urmata de prezentari ale lucrarilor, in plen si pe sectiuni. O valoare adaugata este acordata evenimentului academic prin cooptarea in comisia stiintifica internationala a unor personalitati remarcabile din domeniul tehnologiilor neconventionale. Lucrarile prezentate in cadrul Conferintei vor fi publicate in publicatia stiintifica „Nonconventional Technologies Review” (www.revtn.ro), indexata in mai multe baze de date internationale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.