Universitatea de Vest din Timisoara, la aniversarea a 80 de ani de excelenta in educatie. Foto

TIMISOARA. Sarbatoare la Universitatea de Vest din Timisoara care aniverseaza 80 de ani de la infiintare, in spiritul care a consacrat-o, unul al performantei si al excelentei. Au fost organizate mai multe evenimente speciale, sub sloganul „UVT pentru comunitate, pentru Timisoara!”.

Vineri si sambata s-a desfasurat Consiliul National al Rectorilor, organism reprezentativ care reuneste rectorii universitatilor din Romania.
O festivitate de mare tinuta a avut loc vineri seara la Teatrul National, iar invitatii s-au bucurat de un spectacol al Facultatii de Muzica si Teatru din cadrul UVT.

Sambata dimineata a avut loc evenimentul de vernisare a doua lucrari de arta monumentala create și amplasate de autorul lor, Silviu Oravitzan, la sediul Institutului de Cercetari Avansate de Mediu (ICAM) al UVT: Floarea vietii și Mecanica cerului. Tot sambata, in aula Institutului de Cercetari Avansate de Mediu (ICAM), a avut loc acordarea distinctiei onorifice Medalia de Aur a UVT catre IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

Traversam una dintre cele mai dinamice perioade ale dezvoltarii UVT, un context foarte bun de a aniversa acest prag sarbatoresc alaturi de conducerile celorlalte universitati romanesti, reunite in cadrul lucrarilor CNR, un forum al dezbaterilor reale despre prezentul si viitorul invatamantului superior romanesc in context european. Traiesc o emotie aparte, acum, la aniversarea UVT 80, cand am ocazia fericita de a transmite din toata inima un mesaj de felicitare intregii comunitati academice din UVT, dar si comunitatii noastre de alumni, absolventi din toate generatiile, cei ce formeaza cei mai buni ambasadori ai nostri in lume. La multi si buni ani, UVT!”, spune prof.univ.dr. Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest Timisoara,

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.