Un spital din Timis cumpara consultanta IT pe bani europeni de la o firma cu sediul intr-un bazar de pe ‘Fasia Gaza’ din Timisoara, cu zero angajati si o patroana specialista in patiserie

TIMISOARA. Printre zecile de contracte obținute de una dintre cele două firme protagoniste ale articolului publicat, recent, pe site-ul www.info-sud-est.ro și intitulat „Consultanță copy-paste pe banii UE: Firmele nașei lui Alfred Simonis și a verișoarei ei, contracte pe bandă rulantă din PNRR și ITI Delta Dunării/ Doar în două zile au luat 14 contracte/ Rapoartele conțin inclusiv aceleași greșeli’ se numără și unul încheiat cu o entitate publică din județul Timiș. Ne referim la achiziția directă făcută chiar zilele trecute, în 12 decembrie, de Spitalul Orășenesc Deta, care plătește 70.000 de lei (14.224 euro), din fonduri PNRR, către SC Athos Total Consulting SRL din Timișoara. Firma are doi asociați, dintre care unul este, conform informațiilor publicate de site-ul tulcean, Ramona Dorica Pop, verișoara nașei de cununie (Camelia Veronica Huțan) a lui Alfred Simonis, deputat PSD de Timiș.

Valoarea contractului încheiat cu spitalul condus de Alin Lăpădatu reprezintă circa trei sferturi din cifra de afaceri pe anul trecut a firmei timișorene, care a fost de 97.500 de lei (circa 20.000 de euro).

Pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), obiectul contractului este descris astfel: “1. Activități de analiză și documentare de specialitate asupra proceselor, fluxurilor și nevoilor specifice privind digitalizarea; 2. Elaborarea documentației tehnice pentru realizarea investiției și pregătirea aplicației de finanțare; 3. Asistență tehnică pentru implementarea și managementul proiectului și contractului de finanțare; 4. Expertiză tehnică și consultanță în elaborarea întregului set de documente premergătoare achiziției; 5. Expertiză tehnică în derularea procesului de atribuire a achiziției (Evaluare oferte, raport de evaluare)”.

Misiunea firmei pare floare la ureche, din moment ce de pe site-ul acesteia aflăm următoarele: “Athos Total Consulting, companie cu peste 5 ani de experiență vă oferă prin specialiștii săi toată plaja de soluții și servicii pentru infrastructuri IT de toate dimensiunile, inclusiv data centers, baze de date, servicii web, de la design, la implementare, management și testare”.

Această auto-prezentare reprezintă, de altfel, singura informație care poate fi găsită pe site-ul firmei, unul total nefuncțional, lucru absurd dacă ținem cont că oamenii se laudă că ar fi specialiști în web design.

Bine, conform bilanțului depus la Ministerul Finanțelor, în ultimii patru ani (2018-2021), Athos Total Consulting a avut zero angajați!

Mai mult, conform www.info-sud-est.ro, „înainte de preluarea firmei Athos abonată la bani europeni, Dorica Pop era angajata unei firme de catering. În anul în care a preluat firma de expertiză IT, Pop a lucrat pentru o fabrică de pâine și patiserie, și pentru o societate cu obiect de activitate în fabricarea ambalajelor din hârtie și carton”. Așadar, dacă n-are nici un angajat, iar patroana are experiență în catering și prepararea produselor de patiserie, prin care specialiști oferă Athos Total Consulting „toată plaja de soluții și servicii pentru infrastructuri IT de toate dimensiunile”?!

Nu ne-am limitat, însă, doar la a pune întrebări retorice, ci am pornit, sâmbătă, în căutarea “specialiștilor” de la SC Athos Total Consulting SRL, firma renăscută odată cu apariția în peisaj a verișoarei nașei liderului pesedist Alfred Simonis.

După o scurtă căutare pe internet, am aflat că vechea denumire a firmei a fost Bazar Service Company 2015 SRL, denumire deloc întâmplătoare, pentru că sediul social al sereleului este situat chiar într-un bazar de pe celebra “Fâșie Gaza” a Timișoarei, la adresa Bulevardul Constantin Brâncoveanu nr. 23, spațiul comercial 10, biroul 2!

Ajunși la fața locului, am început să căutăm, printre dughene cu shaorma și produse de îmbrăcăminte, sediul social al firmei IT angajate de Spitalul Orășenesc Deta.

În prima fază, când le-am spus că încercăm să găsim firma Athos Total Consulting, cele două comerciante din incinta bazarului cu care am discutat au dat din umeri, mărturisindu-ne că n-au auzit vreodată de firma respectivă.

Abia când am pomenit de Bazar Service Company, interlocutoarele noastre s-au luminat la față și ne-au spus că firma de care întrebăm este a doamnei Adriana (n.r. – Adriana Cioară, asociata verișoarei nașei lui Simonis), cea care le asigură contabilitatea mai multor comercianți din bazar. Am fost îndrumați să urcăm la etaj, unde se află câteva birouri, dar și avertizați că nu vom găsi pe nimeni acolo, fiindcă era sâmbătă. Zi plină în bazar, dar de odihnă pentru “specialiștii IT”…

Așa a și fost, cele trei birouri de la etaj, amplasate la capătul unui coridor cu spații comerciale tapetate cu ziare, în care, pe vremuri, au funcționat buticuri, erau închise. Oricum, pe nici una dintre uși nu se afla inscripționată denumirea vreunei firme, așa că Athos Total Consulting activează într-un anonimat desăvârșit.

Cu zero angajați, cu un site nefuncțional și cu sediul într-un bazar, dar cu o patroană plasată în proximitatea decidenților politici, SC Athos Total Consulting SRL pare partenerul ideal de afaceri al instituțiilor publice din Timiș.

Cine urmează după spitalul din Deta?

 

 

 

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Hopa, tovarasul Simonis e pa cai mari, da inainte cu tupeu, sho pa bani europeni. Na ca verisoara loveste si p-acilea, p-acasa. Asa imi place cum PSD face blat cu USR in tot si-n toate. Sa traiasca noua alianta la furtisaguri pa consultante, studii si parastudii! PSD+USR=LOVE

  • Na, de unde până unde făcuși legătura psd cu usr? Îți merge mintea,nu glumă!

 2. Bistosh – nu iti da rezultatul la 1+1. Unde e USR in hotia PSD+PNL? Simonis (PSD), DETA – condusa de PNL si Ministerul Sanatatii de PSD, din nou.

 3. Nu trebuie să fi mare iubitor al USR-ului dar se cam încurcă marfa cu ambalajul,bine ar fi să rămânem la adevăr și realitate ,un lucru este sigur PSD-ul împreună cu PNL-ul le dă lecții USR-ului în toate domeniile de nesimțire și jecmăneală.

 4. E om GRIJULIU CU FAMILIA. 😁 așa e un BĂRBAT CAP DE FAMILIE numeroasă. Ar grijă de TOȚI 😂
  Tipic PSD…se Clamează Social Democrat, adică reprezentantul săracilor dar ei sunt TOȚI MILIONARI , exclusiv prin afaceri facute pe spatele săracilor, aka BUGETUL PUBLIC, contracte SIFONATE cu statul

 5. Șmecherie românească: Firma ATOS există, dar e ATOS nu Athos (probabil urmează Portos și Aramis…) ceea e cu totul altceva. Numele seamănă, dar asta e șmecheria chiar!!! Firma ATOS Romania are ceva de spus în țara asta prin realizări. Din păcate nu poti opri niște papagali să adauge o literă fără efect sonor și să fenteze lumea!

 6. Athos/Atos, un fel de Adibas/ Adidas.

 7. Firma Athos are contracte si cu primarii USR din Romania conform datelor din SEAP

  • freddy – tu esti fratili’meu ??

 8. Desfintati Spitalul din Deta ! Timisoara si comunele din jur au zburdat mereu, fiind raiul garoilor, sarbilor bisnitari si coruptiei pasive din Dicastetil si alte instamte ale faradelegii. Daca Yiugo nu se cionea ime nato, inca isi doreau Banatu lipit…nici nu stiti ce vloaca-i in Banat:AR/TM

  • Bă băiete e grea tâmplăria! Greu la deal și greu la vale. Ce-am avut și ce-am pierdut? În text se făcea vorbire despre ciracii Ciolacului și deodată, hop din … baie sare cineva, dăi cu garoi, bișnițari și războaie. Asta numa’ ca să băgați bine de seamă cine sunt susținătorii lui Ciolacu și implicit ai lui Simonis Freddy.
   Tocmai ce urmează să le fie alimentat cardul cu pomeni și poa’ să-și cumpere o vodcă Săniuța.

  • Decebale’, iar ai uitat sa-ti iei tratamentul? MEDICAMENTE, MEDICAMENTE !

 9. Managerul Spitalului din Deta ce culoare politica are? Pai răspunsul este clar! Și pana la urma dacă este pe SEAP achiziția, ce mai contează! Te invarti în cerc! Totul legal! Căutați și voi tepe adevărate nu nimicuri!

 10. PNL+PSD+USR=LOVE
  Simonis mai nou este sefu si la Usr si la Pnl

 11. Mulțumim pentru articolul de mai sus.
  Mi-ar plăcea sa vad mai des astfel de articole..

 12. Clanul Simonis s-a apucat de sifonat banii statului. Sa vedem cand se trezesc autoritatile.

 13. Ceva normal cu hotiile astea mai ales din spitale si cu acordul spitalelor si cu buna stiinta politic care fac hotiile cu tupeu,asa se fura si la spitalul judetean din timisoara,vin firme sa lucre,lucrări data cu dedicatie meseriași luati din gara,si care fac lucrări doar ce sa se vada adică la suprafata,pun linoleu pe pereti dau o zugrăveala ieftina schimba 3 becuri,si restul ce e in perete sau in masti( instalati, canale cabluri curent,etc) astea rămîn vechi,si cind se întîmplă sa se spargă vreo țeavă sau ceva in pereti nu e nimeni vinovat pt ca si-au luat partea.

 14. Verișoara nașei de cununie ????

 15. Trist, dar adevarat. Clanul Simonis sifoneaza la greu banii statului. Oare pana cand ? Cand va fi tras la raspundere pentru toate ?

 16. Despre Grindeanu, nimic? Sau e curat ca lacrima? Prin isj ceva, prin primăriile din județ? Super articol. Felicitări.

 17. Bah, da’ voi vedeti ce culoare are spitalul? Tot spitalul. Cred ca noaptea straluceste.

 18. Deta e in județul TImis.,judet păstorit parca de un PNL – ist Alin Nica . Aici chiar are legătură pwla cu prefectura ( inclusiv CJTimis ) .Întreb și eu unde e USR-ul și Fritz in smenul asta !?

  • Iti spune Daniel mai sus care e legatura cu USR: ”Firma Athos are contracte si cu primarii USR din Romania conform datelor din SEAP”. Citesti printre randuri?

 19. Grindeanu este autorul articolului. Razboiul dintre ei ( grindeanu-fredy) a intrat in faza pe dosare. Urmeaza arestarile?
  Fredy ai grija ca eu sunt Stan-patitu. Ne vedem la Popa Sapca