Un parc fotovoltaic va fi construit langa Timisoara de Consiliul Judetean ca sa-si scada facturile la curent

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis, dar si institutiile din subordine ar putea sa foloseasca energie din surse regenerabile. Pentru aceasta va fi construit un parc fotovoltaic langa Timisoara, la Covaci, pe 3 hectare din cele 60 pe care CJT le detine acolo.

CITESTE SI: Metalul topit transformat in opere de arta. Parcul de langa Timisoara inzestrat cu lucrari valoroase, semnate de 3 artisti de top. Foto 

Consilierii judeteni au aprobat un proiect de hotarare in acest sens, in sedinta de plen de marti.

Cu aceste panouri fotovoltaice va fi acoperit consumul de energie al Consiliului Judetean Timis, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Directiei de Evidenta a Persoanelor, Directiei de Prestari Servicii si institutiilor de cultura subordonate – Muzeul National al Banatului, Muzeul National de Arta, Muzeul Satului Banatean si Centrul de Cultura si Arta al Judetului.

Nevoia anuala totala de energie electrica se ridica la aproximativ 2,5 milioane kWh, ceea ce necesita un parc fotovoltaic de aproximativ 2,5 – 3 hectare de teren. Acesta se afla in proprietatea Consiliului Judetean Timis, in proximitatea satului Covaci. Trebuie spus ca datele finale vor rezulta in urma analizei tehnice viitoare. Importanta initiativei este data si de contextul provocarilor existente pe piata de energie. Avand in vedere cresterea constanta a pretului energiei electrice, neexistand premise de scadere a pretului, Consiliul Judetean considera ca un astfel de proiect va asigura independenta energetica si va permite institutiei sa realizeze economii consistente”, transmite CJ Timis.

Constructia parcului fotovoltaic ar aduce economii anuale la buget de 10 milioane lei, respectiv de 50 milioane lei pe o durata de cinci ani.

Sursa foto economica.net

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...