Un nou proiect dedicat dezvoltarii carierei si formarii de profesionisti, lansat de CCIA Timis

TIMISOARA. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de lider de proiect și partenerul Art Forest Company SRL a lansat un nou proiect – “Formare profesională în sprijinul creșterii eficienței angajaților pe piața muncii în Regiunea Vest”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

CITESTE SI: Se opreste apa calda pe mai bine de 100 de strazi la Timisoara. Vezi lista

La eveniment au fost invitate sa participe persoane care au calitatea de angajați, inclusiv persoane fizice autorizate (PFA) și întreprinderi individuale (i.i.), din mediul urban și rural, care au domiciliul stabil într-unul din cele patru județe ale Regiunii Vest, cu vârsta cuprinsă între 25 ani – 65 ani, care doresc să-și îmbunătățească competențele profesionale prin participarea la programe de formare profesională continuă, cu scopul de a se putea încadra într-o funcție corespunzătoare unei calificări mai avansate.

„Proiectul acopera regiunea vest, judetele Timis, Caras Severin, Arad si Hunedoar. Obiectivul general al acestui proiect este dezvoltarea carierei angajatilor prin dezvoltarea competentelor profesionale pentru 600 de persoane din regiunea vest, cu accent pe adultii cu un nivel scazut de calificare, din zonele rurale defavorizate si persoanele peste 40 de ani.

Ca sa putem sa ajungem la acest obiectiv, sa putem sa ne atingem scopul, care este legat de anumite conditionari si responsabilitati asumate de noi si participanti, ne-am stabilit niste obiective specifice, niste etape care vor fi si ele concretizate prin niste pasi, respectiv actiunile pe care le vom desfasura in cadrul proiectului”, a spus Daiana Buzatu, manager de proiect.

Programele de formare profesională sunt următoarele:

Cursuri de perfecționare/specializare/inițiere

Designer grafică – Cod COR 216601 (120 ore)
Manager de proiect – Cod 242101 (60 ore)
Competențe sociale și civice (120 ore)
Cursuri de calificare

Agent de curățenie clădiri și mijloace de transport – Cod COR 5149.1.2 (360 ore)
Florar-decorator – Cod COR 6112.1.3 (360 ore)
Zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor – Cod COR 7141.2.1 (720 ore)
Brutar-patiser-preparator produse făinoase – Cod COR 7412.2.2 (360 ore)
Operator introducere, validare și prelucrare date – Cod COR 4113.2.1 (720 ore)

Avantajele participării la aceste cursuri:
– Cursurile sunt gratuite și sunt autorizate de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională din Județul Timiș; Se oferă servicii de tutorat și programe de formare a competențelor digitale și lingvistice;

Rezultatele învățării dobândite sunt recunoscute și validate;
Program flexibil de învățare;
Utilizarea de noi tehnologii prin oferirea unui acces ușor și rapid la materialele de instruire;
Sunt respectate principiile egalității de șanse și nediscriminarea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.