Noutati :

Un nou maraton de idei, organizat la Timisoara, in parteneriat cu CCIAT

2 noiembrie, 2017 - 08:22 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. In data de 27 octombrie 2017, la Timisoara Startup Hub in City Business Centre, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis,  in calitate de partener al Programului CLIMATE KIC in Romania pentru perioada 2014-2020, impreuna cu Asociatia Banat IT, au organizat pentru a doua oara in Romania evenimentul CLIMATHON, un maraton de 24 ore, desfasurat concomitent in peste 120 de orase ale lumii.

Tema dezbatuta a  fost una interesanta si de mare actualitate „Assessing and dealing with climate footprint: from individual to city scale”.

Pe parcursul celor 24 de ore, participantii s-au putut familiariza cu  tematicile sustinute de: – Iosif Boros – „Nearly zero energy school building, o solutie pentru imbunatatirea amprentei climatice?;    -Teodora Borghoff – „Climate Change Induced Disaster Risk Reduction”; – arh. Dan Stoian – „Cum poate Casa Pasiva si Casa Zero-Energy sa influenseze amprenta de carbon”

In urma sesiunilor de brainstorming, au rezultat doua idei care au fost prezentate in fata juriului:

Rover – un robot controlat care detine mai multi senzori si care poate colecta date din zone cu acces limitat. Acesta poate fi un ajutor pentru persoanele aflate in dificultate sau in caz de incendiu, poate alarma autoritatile competente, poate semnala zone cu emisii periculoase sau care nu sunt propice pentru sanatate.

Padel – o aplicatie care va conduce la cresterea folosirii bicicletelor in detrimentul masinilor, mai ales in zonele aglomerate din oras. Sistemul poate folosi monede virtuale care in timp se pot transforma in monede reale prin aplicarea de reduceri la unele magazine, etc.

Cele doua echipe au fost recompensate prin acordarea de premii (sistem de masurare a calitatii aerului, bratari fitness) dar si prin oferirea de vouchere pentru promovare si pentru achizitionarea de materii prime necesare construirii echipamentelor.

Reamintim ca Programul CLIMATE KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa, concentrat asupra schimbarilor climatice, format din companii dinamice, institutii academice de renume si sectorul public.

CLIMATE KIC este una dintre Comunitatile Cunoasterii si Inovarii (KIC), creata in 2010 de catre Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene a carui misiune este de a crea crestere durabila.

Este vorba despre integrarea educatiei, antreprenoriatului si inovatiei, avand ca rezultat transformarea creativa a ideilor in  produse sau servicii viabile din punct de vedere economic si care sa atenueze schimbarile climatice.
Informatii despre orasele participante si provocarile propuse sunt disponibile la pe site-ul comunitatii.

Informatii suplimentare la tel. 0372-185286, e-mail: [email protected], Cristina Badulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...