Un nou drum care leaga judetele Timis si Arad a fost asfaltat. Cei 37 de kilometri asigura interconectarea cu Autostrada Vestului. Foto

TIMIS. Consiliul Judetean Timis a modernizat un nou drum de legatura intre Timis si Arad care asigura o noua conexiune cu Autostrada Vestului. Este vorba despre DJ693, o sosea de 37 de kilometri pe teritoriul judetului nostru.

CITESTE SI: Vama, Alina Eremia, The Motans, ASIA la Parcul Primaverii de la Muzeul Satului Banatean din Timisoara. Intrarea este libera 

Drumul traverseaza localitatile Carpinis (partial), Iecea Mica, Biled, Satchinez, Barateaz si Gelu, are o lungime totala de 37 km si asigura conexiunea cu judetul Arad, precum si interconectarea cu autostrada A1, DN 6 Timisoara – Sannicolau Mare (trece prin Biled) si DN 59A Timisoara – Jimbolia (trece prin Carpinis).

Modernizarea drumului judetean 693 faciliteaza accesul mai rapid la coridorul TEN – T, contribuie la fluidizarea traficului rutier, la reducerea consumului de carburanti, a timpilor de deplasare si implicit a noxelor, precum si la îmbunatatirea sigurantei rutiere si a confortului participantilor la trafic.

„Este o investitie complexa care va stimula dezvoltarea economica, sociala si turistica a zonei. Obiectivul nostru a fost sa realizam un drum la standarde europene, iar succesul implementarii proiectului se datoreaza, în egala masura, echipei CJT, executantului, supervizorului si proiectantului. Colaborarea cu ADR a fost una foarte buna. Atat CJT-ul cat si ADR-ul au raspuns în termen scurt si pozitiv la solicitarile celeilalte parti. Este remarcabil ca antreprenorul s-a încadrat în termenul de executie de doi ani”, a declarat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Valoarea totala a investitiei este de 75.506.602,89 lei cu TVA. Lucrarile au fost executate în cadrul proiectului „Modernizare drum judetean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR) si pod peste Mures la Pecica Judetul Arad (L=57 km din care necesar de modernizare cca. 30 km)”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. ati omis o precizare:

    Alin Nimica, președintele CJ Timiș, a precizat că este vorba despre un proiect cu finanțare europeană, derulat prin intermediul POR 2016-2020.

    Fara propozitia asta se intelege din articol ca alin nimica a facut singur toata treaba, dar, de fapt, doar a zambit la aparat.

    • la fel face si fritz

      • sa inteleg ca daca face frtiz, e ok sa minti in articole din „publicatii impartiale”, nu? :))

  2. Ingust si fara nici un pic de spatiu de refugiu lateral, sau cum i-o fi zicand. Oamenii de la tara folosesc mult bicicleta, doua autoturisme si o bicicleta n-au loc pe drumul asta. Ca sa nu vorbim de tractoare cu remorca sau camioane.

    • Acostament. Da de ce sa-l faci daca poti sa nu? 😐

      • Da, acostament, multumesc!

  3. De la limita Jud Arad cu Timiș pină la Biled ( până acolo circul) e super ok ( momentan..dar nu pt mult timp ),dar de unde se termină jud Timiș până la Sâmpetru German e varza murata…însă daca nu se iau măsuri camioanele de mare tonaj care tranzitează zona cu cereale îl va distruge și e păcat

    • Dacă e drum !județean!, dar mai ales în spațiul rural, trebuia !proiectat și executat! ca atare, adică și, dar mai ales, pentru traficul greu, nu ca și drum de promenadă.
      În plus, nu știu cum de inteligenții cu recepția de la CJT nu au observat, dar drumul s-a îngustat cu cel puțin 1m față de cel inițial, iar acostamentul nici nu se pune în discuție, deși este impus prin normativ și lățimea drumului și acostamentul și refugiile și zona de siguranta de pe lateral de după acostament.
      Vrei sa faci drum județean ca afară și cu finanțare externă si-l faci ca de mărimea și cu caracteristicile unuia rural de câmp. Dacă și execuția este făcută de mântuială, atunci toată umflarea asta în pene este doar un balon de săpun și iar s-a furat la greu, iar drumul o sa țină mai mult nu (chiar și pentru trafic usor)
      La 100mp de drum „economisit”, se „câștigă” cel puțin 3000euro. Acum faceți și voi socoata de ce toate drumurile „reabilitate”, inclusiv cele județene și naționale, brusc se îngustează, uneori sub limita de folosință de bun-simț, dispărând acostamente, refugii, etc, de siguranță nu mai spun. În plus, de multe ori nu se face stabilizarea și terasarea terenului cum trebuie, dispar zonele de dren si/sau decantare, dar apar idioțenie acele imense de beton pe laterale, cică rigole de scurgere, care sunt moarte curată și care în realitate nici nu sunt proiectate pentru drumuri.
      Vreți drumuri ca lumea și care să respecte norme de siguranță, nu mai fiți recunoscători că doar se asfaltează, impuneți și trageti-i la răspundere, de la cei care inițiază și aproba proiectul, de la proiectant, executant, inclusiv pe cei care fac recepția, ca drumurile sa fie făcute cum trebuie pentru că tot noi plătim și, ce-i mai grav, multi dintre noi plătesc prețul greu al accidentelor rutiere.