Noutati :

Un fost judecator de la Judecatoria Timisoara, exclus din ‘cursa’ pentru alegerea in functia de decan al Baroului Timis

18 noiembrie, 2012 - 11:27 AM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: SOCIAL
3

Alegerile generale pentru functia de decan al Baroului Timis, care se vor desfasura in data de 21 noiembrie, in sala Filarmonicii “Banatul”, sunt marcate, in ultimele zile, de un scandal aflat in stare latenta, declansat de excluderea din cursa pentru “adjudecarea” celei mai importante functii din avocatura timiseana a unuia dintre candidatii cu greutate in aceasta competitie.

Avocatul Arcadie Anastasescu, fost judecator la Judecatoria Timisoara, a aflat cu surprindere ca, in sedinta Consiliului Baroului din data de 6 noiembrie, candidatura sa la demnitatea de decan a fost respinsa, in urma unei contestatii formulate de catre “confratele” Cristian Banda.

In aceeasi sedinta, membrii Consiliului au votat pentru invalidarea candidaturilor avocatilor Adriana Garofita Tuica si Cornel Aurelian Cioran la functiile de consilieri. In aceste conditii, miercurea viitoare, la urna de la Filarmonica, pe buletinele de vot pentru functia de decan se vor afla avocatii Valeriu Rauta, Calin Bot, Petre Petrisor, Cristian Clipa, Anton Iuhas si Monica Ghit, in timp ce pentru ocuparea a doua locuri de consilieri in Consiliul Baroului au ramas in cursa nu mai putin de 11 candidati, printre care avocatii Carmen Obarsanu, Camelia Irina Lasc, Dorin Cut, Lucia Novacescu si altii.

De remarcat faptul ca actualul decan Lazar Gruneantu, care renuntase la ideea de a mai face parte dintr-o structura de conducere a Baroului Timis, motiv pentru care, in urma cu aproape doua luni, si-a retras candidatura de la Consiliul Baroului, a revenit la ganduri mai bune si si-a depus-o din nou.

“Nu mai este un secret faptul ca Gruneantu isi doreste sa ramana prodecan, iar pentru a accede la aceasta functie trebuie sa fie ales intr-un post de consilier. Acest scenariu poate fi luat in considerare doar in cazul in care viitorul decan va fi Cristian Clipa, pentru care Gruneantu a intrat intr-un soi de campanie electorala inca din toamna anului trecut”, ne-a declarat confidential un avocat din Baroul Timis.

“Este o decizie nelegala prin care se incearca blocarea candidaturii mele!”

Revenind la excluderea din cursa pentru functia de decan a fostului judecator Arcadie Anastasescu – aparator la bara, in ultimii ani, a unor importante personalitati intrate in conflict cu legea, cum a fost si cazul prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare, Ciprian Zamfirescu, acuzat de luare de mita – trebuie sa spunem ca aceasta decizie a Consiliului Baroului a fost atacata in instanta de Contencios-Administrativ.

“Prin aceasta decizie nelegala se incearca blocarea candidaturii mele la functia de decan. Lucrurile nu vor ramane asa, intrucat voi depune o contestatie la instanta de Contencios-Administrativ. Sesizarea Uniunii Nationale a Barourilor din Romania ar fi inutila, intrucat plangerea mea s-ar lua in discutie si eventual solutiona favorabil in termen de sase luni, iar alegerile sunt peste o saptamana”, ne-a declarat Arcadie Anastasescu, care spune ca pretextul ca nu ar avea 10 ani vechime ca avocat este eronat, intrucat acest termen a fost implinit in luna august 2012.

In opinia sa, membrii Consiliului Baroului care si-au depus candidaturile pentru functia de decan, cum sunt Clipa, Bot si Rauta, ar fi trebuit sa se abtina de la votul privind respingerea dosarului sau, pentru ca au fost direct interesati de blocarea unui contracandidat. De partea cealalta, inca decanul Lazar Gruneantu spune ca Arcadie Anastasescu nu indeplineste criteriul de vechime. “Privitor la candidatura domnului avocat Arcadie Anastasescu, s-a constatat ca la data adunarii generale elective nu este indeplinita conditia vechimii neintrerupe in profesie de cel putin 10 ani”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Gruneantu nu a facut nimic, pentru a curata baroul, de avocati corupti sau necinstiti. Dimpotriva. reclamatiile care au ajuns la dumnealui, facute de oamenii „jefuiti” de avocatii din baroul sau, nu au primit nici macar raspunsul legal la termen. Dupa raspunsurile date de candidati, cred ca singurul care a atins si un subiect ce „doare”, cistigarea respectului pentru avocati, a fost acela al avocatului Rauta.

  2. Iar in cazul lui Anastasescu, cred ca aici interpreteaza dl. Gruneantu, cum vrea el! Unul mai putin, care ii face concurenta! Din moment ce alegerile au loc acum, care-i problema?

  3. acest casier CEC din vremurile 80, pe numele sau Gruneantu, incearca sa faca tot posibilul ca sa nu scape baroul de sub influenta sa! Clipa va fi o papusa usor de condus, dat fiind ca este vulnerabil! cine stie, stie de ce. iar pe langa casa de vacanta a avocatilor de la valiug nu trebuie sa apara picior de om care sa puna intrebari incomode. doar nu vreti sa-l vedeti pe casierul CEC la parnaie, tovarasi