Un drum de legatura cu autostrada Timisoara – Arad va fi modernizat cu bani europeni

TIMISOARA. 37 de kilometri de drumuri judetene, care impreuna alcatuiesc o parte insemnata din legatura cu autostrada Timisoara – Arad, vor fi modernizati cu bani de la Uniunea Europeana.

CITESTE SI: Inca doua trasee de transport scolar pentru elevii din Timisoara. Din ce cartiere vor pleca noile curse cu microbuze 

Este vorba despre tronsonul Carpinis – Biled – Barateaz – Gelu – limita cu judetul Arad. Lucrarile sunt in valoare de peste 16 milioane de euro.

Lungimea totala a drumului este de 57 de kilometri, din care peste 30 de kilometri necesita modernizare„, a explicat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Proiectul vine in completarea altuia deja contractat prin POR 2014 – 2020, care are ca beneficiar Consiliul Judetean Arad si anume modernizarea drumului judetean pe ruta Sanpetru German – limita cu judetul Timis. Contractul de finantare pentru partea judetului Arad a fost deja semnat de Consiliul Judetean.

Prin implementarea celor doua proiecte si modernizarea infrastructurii rutiere se asigura conexiunea cu autostrada A1, in judetul Arad, in zona localitatii Pecica.

Proiectul se pliaza foarte bine pe tipologia Axei 6. Acest drum, care este in parteneriat cu judetul Arad, unde contractul a fost semnat, urmeaza sa treaca in zona de proiectare si executie. Impreuna vor lega zona de vest cu auostrada. Infrestructura acum este intr-o situatie precara. Cine doreste poate sa coboare de pe autostrada pe acest drum„, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

CITESTE SI: Despagubiri de peste 400.000 de euro de la CFR pentru o femeie careia trenul i-a retezat o mana, intr-un accident in Regionala Timisoara. Ce va aparea in toate garile din Romania

De asemenea, in judetul Arad, in cadrul proiectului, va fi modernizat si un pod peste Mures.

Valoarea totala a proiectului este 76,7 milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 74,3 milioane de lei. Perioada de implementare este de 43 de luni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.