Noutati :

Un bulevard din Timisoara va purta numele Regele Mihai I, iar un parc numele unui liceu de elita. Noi denumiri pentru 56 de strazi

27 februarie, 2019 - 08:42 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Se schimba unele de nume de strazi si parcuri la Timisoara, iar alte zeci de strazi nou noute vor fi denumite.

CITESTE SI: Licitatia pentru cumpararea a 16 tramvaie noi pe baterii, cu autonomie mare, pentru Timisoara, deblocata. Contestatie respinsa 

Un proiect de hotarare a fost intocmit in acest sens si va fi supus votului consilierilor locali.

Pentru aceasta masura au fost luate in considerare sugestiile mai multor cetateni ai orasului.

Astfel, o portiune insemnata din actualul Bulevard al Republicii va purta numele Regele Mihai I, de la Piata Regina Maria (intersectia unde se afla Spitalul de Copii) si pana la Piata Victoriei.

De asemenea, Parcul Cetatii (aflat in spatele Postei Mari, langa Casa Casatoriilor) va deveni Parcul Constantin Diaconovici Loga, la propunerea directorului liceului, Tihomir Milin.

Apoi, Parcul UPC de langa Punctele Cardinale va deveni Parcul Mic, deoarece parculetul inaugurat in 1826 purta numele de Kleines Park.

De asemenea, actuala strada a Ghirlandei din zona Balcescu va deveni Grigore Moisil, dupa numele matematicianului al carui nume il poarta liceul aflat pe aceasta strada.

Personalitati ale Romaniei, oameni de cultura, scriitori, pictori, sculptori, medici, cercetatori, oameni politici, generali de armata, compozitori, cantareti, dar si sportivi se vor regasi in denumirile ce vor fi atribuite unor strazi nou-noute. Este vorba de Neagu Djuvara, Ioan Petru Culianu, Sergiu Celibidache, Ana Aslan, Martha Bibescu, Nicolae Tonitza, Sabin Balasa, Camil Ressu, Stefan Calarasanu, Diogene Bihoi, Ion Tuculescu, Aurel Baiesu, Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu sau Alexandru Ciucurencu, Haricleea Darclee, Stefan Covaci sau Costica Radulescu.

In zonele Urseni si Buziasului Sud, o parte din noile strazi vor purta nume de flori: Lavandei, Peuniei, Toporasilor, Narciselor, Gentiana, Lacramioarelor si Stanjeneilor.

Intreaga lista ce priveste noile denumiri de strazi in Timisoara, din raportul de specialitate, o puteti consulta AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dar cat de mari sunt urechile acestui bulevard?

  2. Intrebare: schimbarile la/in cartea funciara se opereaza automat (prin grija primariei) si se comunica in scris proprietarilor???
    Nu de alt ceva ca se pot intampla apoi si mici „dereglari’ cu consecinte nu tocmai avantajoase pentru proprietari.

  3. Nu tineti cont ca au si fost personalitati marcante din cadrul minoritatilor ,precum dr Branco Stefanovici,Dositei Obradovic carturar,muzicienii academici Luchin Milan si Sava Ilin,etc,ce jenant