Noutati :

Un alt drum judetean vede asfalt pentru prima data. Doua localitati din Timis legate de o sosea la standarde europene. Foto

17 iulie, 2018 - 07:22 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMIS. Locuitorii din doua localitati din Timis pot circula de acum pe un drum adus la standarde europene la care s-a lucrat ceva mai mult de o jumatate de an.

CITESTE SI: Inca o bijuterie din centrul Timisoarei va reveni la stralucirea de altadata

Satele Hitias si Bacova sunt legate acum de un nou drum proaspat reabilitat din fondurile Consiliului Judetean Timis. Soseaua a fost largita i s-a si modificat traseul fata de cum era initial, iar soferii vor putea circula acum cu 90km/ora pe acest tronson.


Pe langa aceste lucrari au mai fost realizate santuri pentru colectarea apei pluviale, s-au facut poduri si podete si au fost de asemenea amenajate si intersectiile cu alte drumuri de legatura. Muncitorii au realizat de asemenea legaturi ale drumului cu proprietatile oamenilor, dar si cu terenurile agricole.

Pe marginea drumului au fost montati si parapeti de protectie pe unele tronsoane si au fost amplasate si indicatoare rutiere.

Astazi suntem la un nou drum judetean, pe care l-am preluat ca si drum comunal si l-am facut judetean si care vede prima data asfaltul. Este un drum de 8,5 kilometri si cu o valoare a proiectului de 8,5 milioane lei inclusiv TVA. Este un drum important pentru ca leaga comuna Racovita, localitatea Hitias, de drumul judetean Timisoara-Buzias, la Bacova. E un drum care scurteaza si accesul spre autostrada pentru ca in partea stanga este accesul spre Topolovat si spre urcarea pe autostrada. Cred ca acest drum este important prin prisma mai multor aspecte. Accesul comunei Racovita spre Timisoara, venim in sprijinul locuitoriilor din aceasta zona pentru prima oara punand asfalt pe acest drum„, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

Este un drum foarte bun pentru comuna noastra dar nu numai. Face legatura spre Hitias-Bacova, ajunge la drumul judetean si in partea cealalta spre autostrada.Era un drum foarte rau, impracticabil iarna. Din aceasta cauza ne-am si chinuit si am apelat la domnul presedinte sa il asfaltam. Lumea din comuna e foarte multumita si probabil ca si cei care trec pe aici„, a declarat primarul comunei Racovita, Ioan Nanu.

Acesta este al doilea drum reabilitate pe care Consiliul Judetean il inaugureaza in numai o saptamana, dupa cel care face legatura intre Ivanda si Iohanisfeld. Ambele drumuri au fost reabilitate pe banii Consiliului Judetean, insa forul de conducere a judetului a demarat deja procedura de accesare de fonduri europene pentru decontarea banilor investiti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...