Umbrarescu va construi al doilea segment din autostrada Timisoara – Lugoj. Vezi cat costa!

Firma Spedition UMB, detinuta de Dorinel Umbrarescu, a fost desemnata de catre Compania de Autostrazi castigatoare a licitatiei de construire a celui de-al doilea tronson al autostrazii Timisoara-Lugoj. Aceasta, dupa descalificarea firmei ce a avut cel mai bun pret, spaniolii de la Constructora San Jose.

Potrivit surselor neoficiale din cadrul proiectului, asocierea spaniola Constructora San Jose/Sevicon Obras e Infraestructuras a fost descalificata din motive neprecizate inca de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

Ca urmare a faptului ca firmele lui executa si primul tronson al autostrazii Timisoara-Lugoj (de fapt o centura a primei localitati mentionate), Dorinel Umbrarescu are realizata organizarea de santier in zona, avantaj ce ii permite sa isi micsoreze costurile necesare realizarii autostrazii.

El a depus oferte si pentru construirea altor trei tronsoane de autostrada dintre Lugoj si Deva, licitatii in cazul carora CNADNR nu a desemnat deocamdata niciun castigator. Spedition UMB si Tehnostrade au prezentat cele mai mici preturi petru executia tronsoanelor (aproximativ 40-45% din valoarea estimata), situandu-se pe primul loc, cel putin la criteriul financiar al ofertelor.

Astfel, Unbrarescu va primi 90 de milioane de euro pentru acest tronson.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. per ca si acest tronson sa fie construit rapid ca si celalalt. cat despre calitate, durabilitate, garantieom vedea peste ceva vreme.

  2. daca va construi ca si bucata de 9km, care arata ca o autostrada din vest, e perfect, chiar si-au facut treaba, nu ca si cei care au construit tm-ar, care este o bataie de joc