Ultimele terapii, la indemana si nedureroase, in tratamentul incontinentei urinare, dar si al altor afectiuni urologie, va sunt oferite de Clinica Urologica Tim din Timisoara

Conform Societății Internaționale de Continență, incontinența urinară este definită ca pierderea involuntară de urină, cu un impact negativ din punct de vedere social sau igienic. Severitatea incontinenței variază de la pierderea ocazională de urină la efort (ex: tuse, strănut, ridicarea unor greutăți) până la o senzație iminentă și bruscă de urinare care nu permite ajungerea în timp util la toaletă.

Riscul de apariție al incontinenței urinare crește odată cu înaintarea în vârstă, dar poate fi întâlnită și la tinerete.

Femeile sunt mai frecvent afectate de această patologie decât bărbații. O explicație a acestui lucru este dependența statusului de continență la femei de tonusul musculaturii pelvine. Această musculatură poate fi slăbită în cazul nașterilor multiple.

Incontinența urinară este o patologie frecvent întâlnită și de cele mai multe ori are un impact psihologic important asupra pacientului.Mulți preferă să nu discute cu un medic despre aceste probleme și astfel nu au acces la un tratament adecvat.

Opțiunile de tratament includ exerciții ale planșeului pelvin, tratament medicamentos sau tratament chirurgical. Pentru foarte multe cazuri de pacienți cu incontinență urinară, modificarea stilului de viață sau un tratament medicamentos sunt suficiente pentru a rezolva această problemă. Există însă și alternative.

Ce este terapia extracorporală electromagnetică (ExMI)

Bazată pe principiul clasic al inducţiei electromagnetice, dar totodată o noutate pentru sistemul de terapie non invazivă, terapia extracorporală electromagnetică oferă o soluţie terapeutică unică pentru tonifierea musculaturii planşeului pelvin.

Specialiştii de la Clinica Urologica Tim recomandă folosirea acestei terapii pentru tratarea eficientă a unei game largi de afecţiuni:

  • incontinenţă urinară la femei
  • incontinenţă urinară la bărbaţi după intervenţii chirurgicale (prostatectomie radicală)
  • tulburări sexuale
  • tulburări erectile
  • prostatită cronică
  • dureri pelvine

Specialiștii spun că această metodă nu are efecte secundare și este recomandată la orice vârstă. Este complet non-invazivă, nedureroasă și are o rată de succes excelentă.

Vezica urinară hiperactivă, tratată și cu uleiuri esențiale

Specialiștii de la Clinica Urologica Tim din Timișoara recomandă uleiurile esențiale DOTERRA pentru sindromul vezicii urinare hiperactive OAB.

Hiperactivitatea vezicii urinare este mai frecventă la femei decât la bărbați și poate duce la infecții urinare dacă nu este tratată eficient. Aflați cum să utilizați uleiuri esențiale pentru sindromul vezicii urinare hiperactive.

Ce este sindromul de vezică urinară hiperactivă?

Deși nu s-ar părea așa, vezica hiperactivă (OAB) este o afectiune comună, care se manifesta in cazul a milioane de oameni din întreaga lume. În Statele Unite, aproximativ 33 de milioane de persoane suferă de această problemă. Astfel, aproximativ 40% dintre femei și 30% din bărbații din această țară au OAB. Cu toate acestea, este de așteptat ca numărul de persoane care trăiesc efectiv cu această afecțiune să fie mult mai mare decât cel raportat.

Sindromul vezicii urinare hiperactivă (OAB) este acea situatie in care o persoană are un sentiment frecvent de a urina. În cazurile severe, există o pierdere a controlului vezicii urinare, care este cunoscută ca incontinență de urgență, despre care se spune că suferă 40% dintre persoanele cu OAB.

Ce este vezica hiperactivă?

OAB nu este o boală, ci este un nume folosit pentru a clasifica o serie de simptome urinare asociate cu nevoia bruscă de a urina, cu puțin control asupra urinării. Deși nu toți cei care suferă de OAB prezinta scurgeri de urină, există cei care pierd urină atunci când apare urgența, care este cunoscută sub numele de incontinență.

Pentru diagnosticul OAB, medicii efectuează mai multe teste generale. În primul rând, ei vor verifica antecedentele medicale, vor efectua un test fizic cu focalizare asupra organelor genitale și a abdomenului, vor testa urina pentru orice infecție sau sânge și vor efectua un test neurologic pentru a verifica reflexele anormale. De asemenea vor efectua testele urodinamice care evaluează cât de bine funcționează vezica urinară.

Cauza unei vezicii urinare hiperactive este încă necunoscută. Cu toate acestea, unii dintre factorii de risc includ sarcina, obezitatea, prea multă cafeină, probleme de prostată, anumite probleme de sănătate și constipație, printre altele. Alți factori care agravează sindromul includ diabetul slab controlat, durerea pelviană cronică și mobilitatea funcțională slabă, printre altele.

În cazul sindromului de vezică urinară hiperactivă, mușchiul detrusor al vezicii urinare se contractează înaintea vezicii urinare. În timp ce se află într-o vezică normală, mușchiul detrusor se contractă numai atunci când vezica urinară este plină. Unele dintre simptomele vezicii urinare hiperactive includ:

  • Urinarea frecventa de mai mult de 8 ori pe zi fără luarea în considerare a unor factori cum ar fi supra-consumul de fluide și anumite medicamente diuretice, nevoia de a urina însă fără rezultat, teama de scurgere sau nicturia – nevoia de a urina des pe timpul nopții.
  • La nivelul cel mai de bază, atunci când nu este tratat OAB tinde să provoace neplăceri; afectează viața, calitatea somnului, viața socială, iar o astfel de afecțiune are și un impact psihologic puternic.

Aceste efecte sunt suficiente pentru a justifica solicitarea tratamentului. Mai jos, vom explora unele dintre uleiurile esențiale DOTERRA  care pot fi utilizate pentru a suplimenta tratamentul OAB, pe lângă faptul că oferă o serie de alte beneficii pentru sănătate.

Cypress – DOTERRA

Uleiul esențial de chiparos este eficient datorită proprietăților sale astringente și vaso-constrictive, ce ajută la strângerea pielii și a țesuturilor, care ajută la controlul problemelor legate de vezica urinară.

Lavandă – DOTERRA

Uleiul de lavandă calmează și relaxează, ceea ce  îl face extraordinar în cazul celor care suferă de stres, acesta fiind una din cauzele cunoscute ale problemelor de vezică hiperactivă. Mai mult, lavanda are proprietăți sedative astfel că folosind un ulei esențial cu astfel de efecte veți rezolva și problema nicturiei. Pentru a utiliza acest ulei, frecați pur și simplu o cantitate de citeva picaturi de uleicombinată cu un ulei purtător pe regiunea abdominală inferioară.

Ylang-Ylang – DOTERRA

Uleiul de Ylang-ylang este cunoscut ca având proprietăți sedative, care sunt utile în remedierea simptomelor, deoarece relaxează vezica urinară, controlând mai bine nevoia de a urina. Pentru a utiliza acest ulei esențial, frecați-l pe regiunea abdominală inferioară după diluare cu un ulei de purtător.

Clary Sage Oil – DOTERRA

Uleiul esențial de salvie de la Doterra este, de asmenea, indicat în trtamentul vezicii hiperactive.

Combinând utilizarea acestor uleiuri esențiale cu eliminarea factorilor de risc OAB din viața dumneavoastră și a altor remedii OAB poate reduce sau ameliora în cele din urmă simptomele OAB și îmbunătățească calitatea vieții globale

Detalii despre aceste uleiuri benefice puteți afla la nr. de telefon 0720003322.

Aflați mai multe despre Clinica Urologica Tim de pe site-ul unității medicale sau de pe pagina de Facebook.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.