Noutati :

Ultimele premii ale Societatii Timisoara se acorda luni. Marius Oprea si Ion Caramitru sunt invitati speciali

10 martie, 2011 - 12:12 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: TIMISOARA MEA
0

Societatea Timisoara decerneaza, la inceputul saptamanii viitoare, traditionalele premii care au ajuns la ultima editie. Ca o noutate, in acest an, premiul „Secera si Ciocanul” nu se va mai acorda.

Invitati la eveniment sunt Marius Oprea, presedintele Asociatiei pentru Memoria  Victimelor Comunismului si coordonatorul Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania, dar si actorul Ion Caramitru.

Manifestarile incep vineri cu vernisajul expozitiei „Numitorul comun – moartea” cu fotografii, documente si obiecte din timpul Revolutiei din 1989. Evenimentul va fi urmat de filmul „Vanatorul de securisti” si de conferinta „De ce nu mai avem nevoie de securisti”, al caror protagonist este Marius Oprea.

Luni, la ora 14, va avea loc decernarea premiilor Societatii Timisoara, dar si un moment de muzica si lectura in interpretarea violonistei Ioana Voicu Arnautoiu si a actorului Ion Caramitru

Toate aceste evenimente se vor desfasura la Biblioteca Centrala Universitara Timisoara „Eugen Todoran”.

In acest ultim an de decernare a premiilor, Societatea Timisoara a decis sa acorde Premiul „Speranta” lui Ion Caramitru, „pentru atitudinea transanta pe care a avut-o intodeauna si pentru pozitia sa consecventa din ultimii 21 de ani”, acest premiu fiind acordat pentru „cea mai insemnata contributie la instaurarea democratiei, destramarea structurilor comuniste si mentinerea sperantei in Romania”.

Premiul „Alexandra Indries”, oferit de ziarul „Timisoara”, pentru contributia, prin intermediului cuvantului scris, la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democratiei si ale statului de drept in Romania va fi acordat corespondentului cotidianului „Evenimentul Zilei” in Timisoara, Georgeta Petrovici.

Premiul „Ion Monoran”, oferit pentru „staruinta in demersurile de a decanta valorile morale in societatea romaneasca” a fost castigat de violonista, Ioana Voicu Arnautoiu.

Premiul „Secera si ciocanul” nu va mai fi acordat de aceasta data.

Infiintate in anul 1991, Premiile Societatii „Timisoara” au ajuns la ultima editie. Anul 2011 este ultimul in care aceste premii se acorda. „Aceasta este o hotarare fireasca dupa 21 de ani de la Revolutia din decembrie 1989”, a declarat Florian Mihalcea, presedintele Societatii Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...