Ultima varianta anuntata de ministrul Educatiei: Vacanta de o luna de primavara ramane, cu exceptia claselor terminale. Evaluarea nationala si bacalaureatul raman la datele stabilite

Examenele nationale se vor desfasura la datele stabilite initial, 22-25 iunie Evaluarea Nationala, si 28 iunie – 1 iulie BAC-ul. Probele de competente vor fi echivalate.

Examenele nationale se vor desfasura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat si cunoscut, respectiv 22-25 iunie pentru probele scrise ale de la Evaluarea Nationala si 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise de la examenul de Bacalaureat”, a anuntat joi dimineata ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, dupa sedinta convocata la Minister.

Iata principalele declaratii!

In urma consultarilor deschise si constructive, luand in considerare toate propunerile si pentru asigurarea dreptului la educatie, au rezultat urmatoarele 10 concluzii:

  1. Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite, conform calendarelor deja aprobate și cunoscute: 22 – 25 iunie (Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a) și 28 iunie – 1 iulie (probele scrise ale examenului de bacalaureat. Probele de competențe din cadrul examenului de bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educației.
  2. Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va încheia în data de 4 mai.
  3. Pentru clasele terminale structura anului școlar NU va suferi niciun fel de modificare, vacanța/vacanțele de primăvară rămânând la datele planificate și cunoscute (2 aprilie – 11 mai pentru Sărbătorile Pascale Catolice și 30 aprilie – 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe). În intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice.
  4. Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția claselor terminale (grupele din învățământul preșcolar, clasa pregătitoare, clasele I – a VII-a și clasele a IX-a, a X-a și a XI-a), acestea urmând a finaliza semestrul în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie!
  5. Având în vedere reducerea semestrului al II-lea cu o săptămână, prin sprijinul cadrelor didactice, într-un an școlar total atipic, în care tezele semestriale nu se vor mai susține și în care numărul notelor necesare încheierii situației școlare a fost redus, Ministerul Educației apreciază efortul acestora de a comprima perioada de final de semestru necesară încheierii situațiilor școlare.
  6. Pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și tehnic, finalul semestrului al II-lea va rămâne la datele stabilite și cunoscute.
  7. Calendarul activităților aferente definitivării și titularizării rămân neschimbate.
  8. Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și pretestările PISA rămân programate, în continuare, cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluarea națională a elevilor din clasa a II-a se reprogramează din perioada 20 – 23 aprilie în intervalul 25 – 28 mai.
  9. Pentru a reduce inechitatea determinată de condițiile speciale, în școlile aflate în localități carantinate, simulările pentru clasele terminale și evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor putea fi organizate după ieșirea din carantină.
  10. Programul național de acțiuni remediale se va derula pe întreaga durată de organizare a acțiunilor didactice, în toate școlile aflate în localități în care rata de infectare este mai mică de 6/1000 locuitori.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa aveti grija la examene sa dati doar adunari si scaderi , doar atat mai stiu aceasta generatie , in rest au nevoie de scoala fizica nu de online , iar la limba romana doar o compunere despre covid si carantina , asta se canta la toate usile , geografie , istorie de unde izvoraste covidul , si ce razboaie au dus politicienii cu asa o boala grea , v-ati batut joc de aceste generatii de copii, o sa platiti exact tot voi de la aceasta generatie cat de curand , orice rau facut in timp se rasfrange exact asupra celor care l-au produs , faceti tot felul de statistici astronomice despre covrigi dar despre cati copii au abandonat educatia , si sigur unii au fost care au invatat , dar din lipsa mijloacelor tehnice au fost obligati sa ia sapa din nou in mana , guvernanti veti plati cu siguranta aceasta bataie de joc de asa multe generatii !!! vine ziua judecatii !!!

  2. Examenele nationale se vor desfasura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat si cunoscut, respectiv 22-25 iulie

    22-25 IUNIE!!!
    nu 22-25 IULIE

  3. Prostie mai mare nu am auzit, unii au vacanta altii nu, apoi ceilalti au vacanta si altii vin la scoala. Sunt curios cine vine cu ideile astea. Vroia ministrul sau unii din minister sa pleca in vacanta in aprilie si nu stiau cum sa-si elibereze programul??
    Sunt curios cum scornesc ideile astea GENiale, chiar nimeni nu gandeste la Ministerul Educatiei

  4. Parinti nemulțumiți de decizile de închidere a școlilor si prelungirea vacantei sunt asteptati sambata sa protestam împreună cu cei care se opune carantinei care nu ajuta lanimica.

  5. Planet EARTH sau alinierea licuricilor
    MARS ” BOritilor ” qwuant (muy)

  6. Da … ținînd cont de 🙂 make sense
    THE ” numbers ” ata ete moromete 🙁
    Altfel de …. adaptat timpurilor democratice – let the covid finish MLN of nigars – poate aveti alte soluții ??