Uite skateparkul, NU e skateparkul! Probleme cu noul parc pentru amatorii de sport extrem din Timisoara

TIMISOARA. Nici nu au inceput bine lucrarile, ca au si aparut problemele cu parcul pentru amatorii de senzatii tari din Timisoara. Oficialii firmei care lucreaza acolo, aceeasi societate care reabiliteaza Liceul Nikolaus Lenau, invoca probleme in proiectul tehnic. Primarul Nicolae Robu este convins ca reprezentantii firmei incearca sa puna bete in roate primariei.

Desi amplasamentul a fost predat in urma cu cateva saptamani bune, pe terenul fostului skatepark al Timisoarei nu se vede urma de muncitor. Nici nu s-a lucrat cine stie ce, iar primarul Nicolae Robu cunoaste foarte bine problema. Da insa vina pe firma constructoare.

„Nu prea s-a lucrat mare lucru, i-am dat sarcina de serviciu domnului Traian Stoia sa se ocupe de implementarea acestui proiect. Am trimis si o nota interna, pentru ca domnul Stoia are cunoastere in domeniu in activitatea sa privata. Si atunci am considerat ca este potrivit… Dar firma Kasdum ne pune probleme peste tot pe unde are lucrari, invoca mereu scapari in proiecte, e aceeasi situatie peste tot”, a explicat Robu.

Edilul-sef recunoaste ca toate proiectele primariei au scapari, insa nu vede o solutie pentru rezolvarea problemei. Aceasta cu toate ca majoritatea proiectelor sunt scoase la licitatie, iar specialistii care le intocmesc sunt platiti din bani publici, in mai toate situatiile.

„Eu nu am intalnit niciun proiect impecabil, in absolut toate proiectele sunt scapari, in toate proiectele pe care le-am intalnit eu in toata experienta mea, si de cand eram rector, si de cand sunt primar, in absolut toate proiectele sunt scapari. Numai ca in momentul in care o firma vine la licitatie, cunoaste si proiectul, vede acele scapari si trebuie sa aprecieze daca este in stare sa implementeze proiectul cu scapari cu tot sau nu si sa mearga mai departe in licitatie sau sa se retraga. In momentul in care o firma isi asuma executia unui proiect pe baza unei licitatii transparente in care i s-a pus la dispozitie totul despre acel proiect, atunci trebuie sa aiba o atitudine constructiva, de conlucrare cu proiectantul pentru depasirea acelor scapari. Din pacate, Kasdum s-a asezat pe o pozitie razboinica in relatia cu proiectantii, in relatia cu primaria si ne va obliga sa recurgem la instantele judiciare pentru a cere daune”, a completat primarul Timisoarei.

Nu este prima data cand Nicolae Robu da vina pe proiectanti pentru diverse lucrari efectuate gresit. S-a mai intamplat si la amenajarea unor piste de biciclete pline de obstacole sau cu borduri foarte mari la trecerile de nivel.

Stoia: Se putea face si mai ieftin

Viceprimarul Traian Stoia sustine ca pana acum nu s-a intalnit cu reprezentantii firmei Kasdum pentru a le afla nemultumirile. El sustine insa ca se face o analiza in primarie pentru a se vedea daca pretul de la licitatie a fost unul corect.

„Nu am avut nicio discutie cu cei de la firma, dar probabil ca au ei oaresce banuieli de ce va sa fie. Singura mea problema este legata de stabilirea unui pret corect si a unui contract corect. Daca pretul nu e corect, sa faca cine a facut licitatia. Ca principiu, dincolo de primarie (n.r. in mediul privat), am dat proiectarea si executia la acelasi om, in conditii in regula, nu cu 10 subcontractati, unul castiga licitatia, o da in subcontractare la inca 2-3 si abia al cincilea lucreaza. Trebuie avut mare grija cu banul public. Eu nu contest ca nu sunt corecte licitatiile, pe mine ma intereseaza sa vad rezultatul”, ne-a explicat Traian Stoia.

lucrari-skatepark (3)

Potrivit viceprimarului social democrat, si pretul cu care a fost castigata licitatia este prea mare. Edilul sustine ca sunt firme care l-ar fi facut si cu mai putin de 400.000 de euro, mai exact cu 1,3 milioane de lei. Licitatia a fost castigata la 1,7 milioane de lei.

Viitorul skatepark al Timisoarei va avea 4 zone pentru amatorii de senzatii tari, de dificultati diferite, pe o suprafata de 1.500 de metri patrati. Rampele sunt prefabricate, ar trebui doar aduse si montate la fata locului, iar muncitorii firmei Kasdum trebuie doar sa mai betoneze terenul, sa monteze rigola de scurgere a apei pluviale si panoul de informare. Cel putin asta sustineau reprezentantii primariei atunci cand au predat amplasamentul.

Skateparkul de la marginea Parcului Central ar trebui sa fie deschis la sfarsitul lunii iulie. Greu de crezut insa ca lucrarile vor fi gata la timp, in conditiile in care oficialii Primariei Timisoara nu reusesc sa se inteleaga cu reprezentantii firmei constructoare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. gigi spune:

    Si voi nu primiti bani de la PSD ??? Mama voastra de ziaristi cu articolele voastre. Bine ca stoia nu are nici o vina , dar Robu e de cacat ca va face drumuri. Sper sa dati faliment cat mai repede. Dar trebuie sa recunosc ca va citesc zilnic pentru ca sunteti cei mai buni din Timisoara.