Noutati :

Turistii vor scoate mai multi bani din buzunare cand vor veni la Timisoara. Ce pregateste Primaria

15 decembrie, 2017 - 09:42 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Primaria incearca sa adune bani pe toate caile, iar pentru 2018 isi indreapta privirea si catre sectorul turistic.

CITESTE SI: ‘Ajutor, am inghitit o lama’, anuntul nebunesc ajuns la 112 in Timis. Povestea de dragoste din spatele apelului 

Consilierii locali vor avea pe masa de lucru in viitorul plen un proiect prin care sa voteze daca sunt sau nu de acord cu instituitea unei taxe speciale pentru promovare turistica, din 2018 la Timisoara.

Taxa speciala pentru promovarea turismului in municipiul Timisoara se calculeazade catre unitatea de cazare prin aplicarea unei cotei de 2% la tarifele de cazare, exclusiv TVA, practicate de unitatile de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului si se datoreaza pentru intreaga perioada de cazare„, se arata in proiectul de hotarare pe care il vor avea de aprobat consilierii.

Taxa ar urma sa fie platita „hotel, hotel-apartament, motel, vile turistice, cabane, campinguri, pensiuni turistice, pensiuni agroturistice, precum si orice alte structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica„, lucru care ar putea duce la o crestere a tarifelor de cazare la unitatile de cazare.

CITESTE SI: Ciocnire ca la biliard intr-un oras din Timis. O femeie a ajuns pe mainile medicilor 

In proiectul pentru care consilierii vor trebui sa isi dea acordul s-au stabilit si cum vor fi folosite sumele ce vor fi obtinute din aceasta taxa speciala.

Promovarea atractiilor, evenimentelor si obiectivelor turistice din Timisoara si a destinatiei turistice Timisoara in ansamblul ei, sustinerea activitatilor culturale care pot creste numarul de turisti in Timisoara, realizarea de servicii de turism efectuate in vederea promovarii destinatiei turisticeTimisoara, crearea si consolidarea brandului turistic al orasului Timisoara, constand in cocept/viziune de dezvoltare turistica a municipiului Timisoara, dezvoltarea de proiecte, finantate din fonduri europene direct legate de activitatea turistica, participarea si inscrierea orasului in retele/organizatii/structuri europene sau globale care pot creste valoarea turistica a orasului” sunt doar cateva dintre obiectivele descrise in proiectul de hotarare.

Sumele din taxa de promovare turistica urmeaza sa fie varsate in bugetul local de unitatile de cazare ale turistilor, iar in cazul in care acest lucru nu se va intampla, se vor aplica sanctiuni.

Unitatea de cazare are obligatia de a depune lunar, o declaratie-decont la registratura Directiei Fiscale a Municipiului Timisoara, pana la data de 10, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care s-a colectat taxa”, scrie in proiectul de hotarare.

Amenzile sunt intre 70 si 279 de lei pentru depunerea peste termen a declaratiilor-decont si intre 279 si 696 de lei pentru nedepunerea declaratiilor.

Astfel de taxe se practica peste tot in lume.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...