Tren – tramvaiul intre Timisoara si Resita, intr-o noua etapa. Statii si halte modernizate si zeci treceri la nivel de cale ferata si poduri vor fi reabilitate

TIMISOARA. Merge inainte proiectul de reabilitare si modernizare a liniei de cale ferata dintre Resita si Timisoara, cu extensie Voiteni – Stamora Moravita – Frontiera.

CITESTE SI: Adio sens giratoriu suspendat la Baader, in Timisoara. Avem alt proiect pentru modernizarea liniei de cale ferata in zona, cu pasarela separata, cu lifturi, pentru pietoni si biciclisti 

Reprezentantii CFR au avizat variantele optime pentru studiul de fezabilitate al proiectului.
Documentatia a fost impartita pe doua tronsoane: Timisoara – Stamora Moravita – Frontiera si Resita Nord  – Voiteni, iar pentru studiile aferente celor doua sectoare de cale ferata, costul se ridica la peste 4 milioane de lei, cu tot cu TVA, adica aproximativ 850.000 de euro.

CITESTE SI: A fost capturat barbatul care a jefuit o bijuterie la Timisoara cu spray paralizant. Unde l-au incoltit politistii 

” Consiliul Tehnico-Economic a aprobat variantele optime din cadrul Studiului de fezabilitate pentru obiectivul Reabilitarea/modernizarea liniei CF Resita Nord – Timisoara Nord cu extensie Voiteni – Stamora Moravita – Frontiera.

Consiliul Tehnico-Economic al CFR SA a avizat favorabil variantele optime prezentate in cadrul Studiului de Fezabilitate(…) pe cele doua tronsoane, astfel:

►Componenta A: Timisoara Nord – Stamora Moravita – Frontiera (58 km) propusa pentru finantare in cadrul Programului Transporturi (PT) 2021 – 2027, o investitie in valoare de 2.092.343.265,44 lei, fara TVA.

►Componenta B: Resita Nord – Voiteni (59 km) propusa pentru finantare din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat si/sau alte surse legal constituite, o investitie in valoare de 1.408.885.137, 54 lei, fara TVA”, transmit reprezentantii CFR.

Pe primul tronson, cel din judetul Timis, se urmareste cresterea vitezei maxime de circulatie la 120 km/h pentru trenurile de calatori, iar pentru trenurile de marfa la 80 km/h, modernizarea a 9 statii/ halte/puncte de miscare si reabilitarea a 23 treceri la nivel, 21 poduri si 19 podete.

Pe tronsonul Resita – Voiteni, in urma reabilitarii caii ferate, pe langa cresterea vitezei de circulatie a trenurilor, vor fi modernizate si 12 statii/ halte/puncte de miscare si vor fi reabilitate 35 treceri la nivel, 12 poduri și 119 podete.

Termenul de realizare a investitiilor pe cele doua tronsoane va fi de 50 de luni pentru tronsonul CF Timisoara Nord – Stamora Moravita – Frontiera, din care 8 luni pentru proiectare si 42 de luni pentru executia lucrarilor, iar pentru tronsonul CF Resita Nord – Voiteni va fi de 60 de luni, din care 8 luni pentru proiectare si 52 de luni pentru executia lucrarilor.

Precizam faptul ca, in cadrul acestui parteneriat comun pentru realizarea obiectivului de investitii Reabilitarea/modernizarea liniei CF Resita Nord – Timisoara Nord cu extensie Voiteni – Stamora Moravita – Frontiera, semnat cu autoritatile locale, reprezentantii CFR SA vor asigura suportul tehnic de specialitate pentru avizarea/aprobarea documentatiilor si derularea procedurilor de achizitii publice si, ulterior, prin personalul calificat va participa la supervizarea/monitorizarea si receptia lucrarilor de modernizare pe cele doua tronsoane„, mai spun reprezentantii CFR.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Stirea asta e ca fantana cantatoare a lui Robu, se tot vorbeste despre ea, se dau bani de studii si nu se face nimic.. Sa ma anuntati cand baga Grindeanu prima lopata, va rog!

  • Prima dată când a aparut știrea asta eram in clasa a 11-a. Am terminat liceul. Am facut un an la o facultate. Am stat un an acasă. Acum sunt la o altă facultate. Tot știre a rămas. Trenul la fel de încet merge. Doua, trei ore durează drumul cu trenul de la Reșița la Timișoara.

 2. Pe teren nu se vede nimic de multa vreme.

 3. În 1988 am fugit în Austria și am găsit astfel de trenuri și gări modernizate… OARE UNDE AM FOST NOI 35 DE ANI????? în majoritatea garilor dintre TM și Reșița arată mai rău gările ca pe vremea la al II-lea război mondial… de trenuri sa nu mai vorbim… acestea sînt rezultatele STATULUI EȘUAT… sa tot furat… în forma continuata pînă am ajuns ULTIMII

  • Stefan, daca ai plecat in ’88, in Austria, de ce te-ai mai intors in Romania? Ce iti ofera statul Roman in afara de hotie si minciuna? Ai observat o imbunatatire economica in 35 de ani? Eu sincer nu! Vreau sa-ti mai spun o treaba pe care te rog sa o observi in viitor cat timp vei trai: Din puctul meu de vedere, in uramatorii 150-200 de ani, nu se va imbunatatii traiul cetateanului roman, de ce? Pentru ca va trebui sa moara 3-4 generatii de politicieni ca mentalitatea lor sa se schimbe, asa cum se produce in vest, adica, guvernantii trag pentru poporul lor. Cred ca intelegi la ce ma refer?

 4. 50 de luni? cred ca linia acum peste 100 de ani s-a construit de la zero in mai putin de 50 de luni.

 5. pe mine ma interesa linia de belgrad !

 6. Pff, se termina la pulivara constructia