Noutati :

Traseu nou pentru Pedalarea de primavara din Timisoara. Biciclistii, asteptati la distractie pe pietonala Marasesti!

15 aprilie, 2013 - 01:58 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Comunitatea Verde pentru Biciclete striga adunarea biciclistilor, la Pedalarea de primavara. Iubitorii de plimbare pe doua roti au la dispozitie un traseu nou-nout pentru pedalare, care include si locurile unde municipalitatea va amenaja statii cu biciclete de inchiriat printr-un proiect pe fonduri europene.

CITESTE SI: Vom inchiria biciclete din statiile RATT. Primaria Timisoara vrea sa modernizeze 25 de statii de transport, ca in marile orase europene

CITESTE SI: Uniunea Europeana ne da bani pentru vechile proiecte ale lui Gheorghe Ciuhandu. Nicolae Robu le iscaleste si taie panglica. Vom inchiria biciclete din statiile RATT. Vezi cand!

Noul traseu are 10 kilometri. Adunarea se face in 21 aprilie pe platforma Timco de pe strada Circumvalatiunii. Se va pleca mai apoi pe urmatorul traseu: Calea Circumvalatiunii – Calea Torontalului – strada Grigore Alexandrescu – strada Centurii – strada Sever Bocu – strada Mitropolit Dr. V. Lazarescu – Calea Aradului – Parcul Botanic – Piata Marasti – strada Vasile Alecsandri – strada Savinesti – strada C.D. Loga si Piata Victoriei.

Biciclistii vor elibera baloane in Piata Victoriei, iar apoi sunt asteptati pe strada pietonala Marasesti, unde sunt programate fel de fel de actiuni.

„E anotimpul verde, e cazul sa scoatem bicicletele din casa, conceptul este <<Liber la pedalat>>, pentru ca in primul rand eliberam bicicletele pe strazi, le scoatem de unde le-am depozitat in anotimpul rece si ne dorim sa umplem strazile Timisoarei cu ele. Este un alt traseu, are 10 kilometri, deci dureaza maximum o ora, cu tot cu opriri”, a explicat Romina Faur, coordonator Verde pentru Biciclete.

Asadar, incepand cu ora 12:00, pe pietonala vor avea loc diverse workshop-uri, printre care si un atelier Pimp my Bike, demonstratii de trial, ateliere sportive, facepainting sau plimbari cu ricsa.

Va reamintim ca Primaria Timisoara amenajeaza, pe bani europeni si din bugetul local – aproape 2 milioane de euro -, 25 de statii RATT si deschide mai multe centre de inchiriat biciclete. Proiectul a fost deja aprobat de consilierii locali.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bine ca nu scrie data evenimentului in articol…Aceasta este 21 aprilie

  2. Apara si data:

    „Noul traseu are 10 kilometri. Adunarea se face in 21 aprilie pe platforma Timco de pe strada Circumvalatiunii. Se va pleca mai apoi pe urmatorul traseu: Calea Circumvalatiunii – Calea Torontalului – strada Grigore Alexandrescu – strada Centurii – strada Sever Bocu – strada Mitropolit Dr. V. Lazarescu – Calea Aradului – Parcul Botanic – Piata Marasti – strada Vasile Alecsandri – strada Savinesti – strada C.D. Loga si Piata Victoriei.”